Sociální sítě
Nahoru

Bulova v Rychnově nad Kněžnou

Rodinné hodinářství Hubert Schediwy & syn rozšířilo portfolio svých nabízených značek. Po boku velikánů Armin Strom a Vulcain budou nově od dnešního dne vystaveny časomíry Bulova a Bulova Accutron! Důležitými aspekty, které přiměly pana Petra Schediwého k rozhodnutí spolupráce se značkou, byly nejenom české kořeny a legendární jméno, ale také kvalita zpracování švýcarských mechanických strojků u linie Bulova Accutron. V dodané kolekci však nechybí ani exempláře využívající novou technologii Precisionist vyráběnou v Japonsku. Ta totiž díky „třívidličkovému“ torznímu rezonátoru nabízí frekvenci osmkrát vyšší nežli standardní quartzové strojky (32 768 Hz). Výsledkem je nejenom plynulý pohyb sekundové ručky, která vykoná 16 kroků v průběhu jedné sekundy, na místo jediného skoku, ale také vyšší přesnost. Ta je plus / mínus 10 sekund za jeden jediný rok!Letošní vlajkovou lodí značky Bulova Accutron, která vzniká ve Švýcarsku a ve svých ocelových pouzdrech chrání strojky výrobců ETA, Sellita nebo Dubois Dépraz, je mechanický chronograf Bulova Accutron Conqueror Limited Edition. Jedná se o ocelové hodinky, které svým designem vycházejí z modelu Lone Eagle linie Conqueror. Právě zlaté mechanické hodinky Long Eagle spolu s odměnou 26 000 $ si vysloužil v roce 1927 Charles Lindbergh ta svůj přelet přes Atlantický oceán – z New Yorku do Paříže.Rytinou dekorovaný Conqueror měl být k dispozici už v průběhu tohoto podzimu, ale dle informací, které se podařilo zjistit díky exklusivnímu magazínu Top Class, jej bude moci v Čechách spatřit až na přelomu zimy a jara 2012. Hodinky z limitované edice je však již možné rezervovat, a to za velmi příznivou cenu – 99 000 Kč – na www.schediwy.cz. Uložený automatický kalibr Dubois Dépraz 31340 je certifikovaným chronometrem a nabízí nejenom funkci chronografu a data, ale také indikace času v druhé časové zóně. Soudkovité pouzdro se slonovinově zbarveným číselníkem s velkými arabskými číslici je uchycený na koženém řemínku z mississippského aligátora.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.