Sociální sítě
Nahoru

Epos inspirován padesátými lety

Padesátá a šedesátá léta minulého století patří dnes k velmi žádaným designům. Vlivy doby dávno minulé lze objevit jak u manufaktur Audemars Piguet či Jaeger-LeCoultre, ale také u dalších značek jako je Tudor nebo dokonce Epos. Ten letos překvapil opravdu nádherným modelem Originale 3415, který dle našich exklusivních informací bude na českém trhu už příští měsíc.Ačkoli se jedná o novinku představenou letos v Basileji, její výroba byla na chvilku pozastavena, a to z důvodů červencového stěhování celé fabriky, včetně ateliérů, ve kterých vznikají vlastní moduly a upravují se strojky. Epos tak přesunul celou výrobu ze švýcarského Grenchenu do modernější budovy v nedalekém Lengnau.Elegantní „eposky“ měří klasických 39,5mm, čímž se řadí mezi modely určené do společnosti. K dispozici jsou nejenom s ocelovým leštěným pouzdrem, ale také ve zlacené variantě, přičemž číselníky mohou být krémové, antracitové nebo modré. Uloženým kalibrem je vždy 4Hz mechanický strojek ETA 2824 s modulem Dubois Dépraz 2040 a automatickým nátahem. Funkce chronografu doplňuje v některých variantách i tachymetrická stupnice a v každém případě datum v okénku na pozici 12, ve kterém je sice mírně utopené, ale zato zvýrazněné.Hodinky na koženém řemínku budou k dispozici za cenu 42 3000 Kč v pražském hodinářství českého nezávislého hodináře Martina Brože v pasáži Alfa na Václavském náměstí nebo na www.epos-czech.cz.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.