Sociální sítě
Nahoru

Nula stupňů volnosti aneb co nosí nový James Bond? Rolex!

„V sedm patnáct už byl oblečený: tmavomodrý oblek od Canaliho, bílá bavlněná košile a vínově červená hedvábná kravata, obojí od značky Turnbull & Asser. Na nohy si obul černé mokasíny. Boty na zavazování nikdy nenosil – výjimku představovala pouze bojová obuv nebo případy, kdy musel v rámci operace vyslat jinému kolegovy určitý vzkaz formou předem dohodnutých kliček na tkaničkách. Na zápěstí si natáhl ocelové rolexky Oyster Perpetual, čtyřiatřicetimilimetrový model, jehož jedinou komplikací představoval ukazatel data. Bond nepotřeboval znát měsíční fáze ani přesný okamžik, kdy příliv v Southamptonu dostoupí vrcholu. A měl takové tušení, že tyto věci potřebuje znát jen velmi málo lidí.“Ano, čtete správně. Na vzdory placeného product placement ve filmovém zpracování slavného 007 obdaroval nový autor, Jeffery Deaver, agenta Jejího Veličenstva hodinkami Rolex! Po dlouhé době se tak James Bond vrací ke své oblíbené značce hodinek, která jej léta provázela na zápěstí. Jeho tvůrce, Ian Fleming, mu je totiž daroval už v prvních knihách, a to spolu s tehdy neexistujícím zlatým modelem od Girard-Perregaux s indikací lunárních fází, jména dne a měsíce (Srdečné pozdravy z Ruska). Ve filmových zpracováních se pak objevovaly Rolex, Breitling, TAG Heuer, Hamilton, Seiko a v novodobé historii i Omega. V právě vydané knize Nula stupňů volnosti (Carte Blanche) však nejsou tradiční Submariner, ale o mnoho menší chronometr Oyster Perpetual Date s 34mm pouzdrem z oceli 904L.V knize, kterou v tuzemsku vydalo nakladatelství Domino, lze však vysledovat i další doplňky doprovázející Jamese Bonda na důležité misi v Srbsku. Narazit lze na taktické oblečení 5.11, pistoli Walther PPS, dvanáctiválcové Bentley Continental GT a elegantní klasiku Jaguar E-Type. Nechybí ani smartphone z dílny Q, a to iQPhone. A příběh? Jako vždy napínaví, akční a plný krásných žen a dobrého vína.

Knihu lze pořídit ve všech knihkupectví nebo přímo na adrese www.dominoknihy.cz za cenu 269 Kč. Pokud se tak rozhodnete učinit, definitivně doporučujeme přiobjednat i knihu Hodinář (dotisk 24.10.), od stejného autora, kde hodinky hrají velmi významnou roli taktéž. Pokud vás spíše lákají samotné hodinky Rolex, pak se nabízí rodinné Hodinářství Bechyně (www.hodinarstvibechyne.cz) ve Štěpánské ulici v Praze. Tento model je možné pořídit na objednávku, neboť v současné době je k dispozici pouze s tmavě modrým číselníkem.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.