Sociální sítě
Nahoru

Martin Brož: jedna ručka v bílém

Ve svém malém ateliéru pilně pracoval přes prázdniny i velmi nadaný český hodinář Martin Brož. Podařilo se mu zkompletovat hned dvoje hodinky! Exklusivní portál iLuxus, ve spolupráci s fotografickým ateliérem Photowatches.eu, vám přináší jejich ochutnávku – ostatně jako vždy, když někdo z české nezávislé hodinářské scény představí svůj nový počin.

Velmi elegantní, sněhově bílé, pánské hodinky jsou určeny pro náročnou klientelu. V rámci setu jsou totiž Martinem Brožem dodávány nejenom s vyobrazeným bílým koženým řemínkem s černou podšívkou z teletiny, ale také s řemenem celým černým. Oba pocházejí z pražského ateliéru Ondřeje Šímy a jsou zakončeny překlapávací ocelovou sponou s ruční rytinou „Martin Brož Praha“. Jejich nový majitel si tak může snadno vyměnit řemínek dle nálady či barevnosti obleku či košile.

Leštěné 42mm ocelové pouzdro chrání přetvořený mechanický kalibr ETA Unitas 6497, jehož mosty byly ručně vyřezané do tvaru malých a velikých bublinek. Jeho plochy a jednotlivé součástky byly samozřejmě rhodiované, a to s jedinou výjimkou – věnce setrvačky. Ten totiž zůstal nezměněný.

Bystré oko zachytí i opravdu unikátní ztvárnění mikroregulace, respektive labutího krku, který na strojcích ETA Unitas jen tak nelze najít. Stvrzením vlastní ruční práce je i gravírovaný podpis hodináře na můstku.

Přestavěný mechanický strojek s manuálním nátahem indikuje čas jedinou rhodiovanou ručkou, která oběhne celý číselník tradičně jedinkrát za dvanáct hodin. Na jeho bílé ploše tak lze sledovat mezi hodinovými indexy i malé dílky dělící čas po pětiminutových úsecích, s tím, že každých patnáct minut je zvýrazněno. Na prodloužené a zašpičatělé protiváze ručky jsou pak prosti směru hodinových ruček vyznačené hodinové úseky – pro snazší orientaci.

Cena hodinek byla stanovena na 90 000 Kč a pokud si je nikdo do 22. září nekoupí, bude je možné obdivovat na pražském veletrhu hodinek Hodiny – klenoty v Holešovicích. Obchůdek Martina Brože lze objevit na Václavském náměstí v Pasáži u Stýblů, a kromě vlastních hodinek v něm nabízí značky Epos, Hanhart či Lüm-Tec.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.