Sociální sítě
Nahoru

1111 chronografů Rado D-Star

V roce 1962, pouhých pět let po svém založení, představila značka Rado přelomové hodinky Rado DiaStar. Jejich pouzdro bylo vyrobeno z karbidované oceli, která se vyznačovala několikanásobně vyšší tvrdostí než běžně používaná chirurgická ocel. Vnější poškození pouzdra hodinek se nejčastěji projeví na hranách pouzdra. Z tohoto důvodu měly hodinky oválný tvar pouzdra. V letošním roce uplyne přesně 50 let od představení tohoto přelomového modelu, který určil směřování značky Rado po dobu dalšího půl století a natrvalo ovlivnil švýcarský hodinářský průmysl. Při této příležitosti byla na veletrhu v Basileji slavnostně představena limitovaná edice 1111 kusů hodinek Rado D-Star Automatic Chronograph.Tvarově výrazné oblé pouzdro, o šířce 42 mm, se nechalo inspirovat historickým modelem ze začátku šedesátých let. U představených hodinek je však samotné pouzdro vyrobeno z černé high-tech keramiky a opatřeno matnou povrchovou úpravou. Ta je použita i na korunce a tlačítkách chronografu. Sportovnímu určení hodinek odpovídají výraznější leštěné indexy s luminiscenčním materiálem, jejichž tvar i provedení kopírují skeletonové ručky. Centrální vteřinka chronografu v závodní červené barvě poskytuje číselníku dynamiku, která musí být nedílnou součástí všech sportovních hodinek. Samozřejmostí je 100m vodotěsnost pouzdra, která zajistí bezpečí mechanického strojku s automatickým nátahem a chronografem i při potápění bez přístroje.

Tento krásný sport-chic model s tmavě šedivým číselníkem a leštěnými indexy vychází na 86 900 Kč. Pořídit jej lze v Klenotnictví Dušák v centru Prahy – www.dusak.cz.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.