Sociální sítě
Nahoru

Vizionář Urwerk

Opravdu jedinečný hodinář Felix Baumgartner a designér Martin Frei zase dokázali šokovat. Nejenom, že navázali na své předchozí uhrančivé modely, ale přišli zase s novou myšlenkou. Rozhodli se totiž zničit všechny mýty o tom, že kapesní hodinky jsou pasé, nemoderní a že patří pouze do trezoru, kde plní funkci investice. Nové kapesní hodinky UR-1001 Zeit Device patří totiž do kategorie takových, které budou všichni závidět. A aby ne, jsou perfektní a vznikne jich pouhých osm exemplářů. V čem tkví jejich kouzlo?

Jako u svých předchozích modelů, tak i u této novinky slouží k indikaci času trojramenný satelit, kombinující myšlenky indikace hodin skokem a retrográdní ručky. Vrchní část hranolu totiž putuje po retrográdní minutové stupnici a na konci své cesty dá možnost hranolu dalšímu, který navazuje další číslovkou následující hodiny. Stejně tak pracuje i datum, a to pouze s rozdílem, že rotující hranoly nesou jména měsíců a stupnice disponuje číslicemi 1 až 31. Na přední straně číselníku lze pak navíc objevit indikátor noci a dne, který ve dne využívá plochu z rhutenia a v noci jemně svítí díky luminiscenčnímu nánosu. Na čelní straně nechybí ani indikátor rezervy nátahu uloženého automatického strojku, kterým je 4Hz kalibr UR-10.01. Pro zajímavost, samotný strojek využívá plochého vlásku, švýcarského kroku a má jediný pérovník, který nabízí 39 hodin chodu.

Samotné pouzdro vzniklo z jedinečné oceli, která je označena jako AlTiN ocel, a vyznačuje se elementy z titanu. Hodinky měří na šířku úctyhodných 62 mm a na výšku pak 106 mm, což je činní opravdu nepřehlédnutelnými. Z jejich zadní strany pak lze vyčíst i další hodnoty, které na mnoho jiných hodinách jen tak nenaleznete. Asi nejdůležitějším údajem je pětiletý cyklus, respektive indikátor, který se po pěti letech nošení připomene svým červeným zbarvením a bude vyžadovat nové lubrikování. O takto vzácný strojek je koneckonců nutné se starat opravdu dobře. Tento indikátor navíc doplňuje ukazatel 100 a 1000 let, který měří, jak dlouho hodinky pracují od prvního předání zákazníkovi. Ten za ně bude však muset zaplatit 8 500 000 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.