Dámské hodinky | 2.9.2011 | Jan Lidmaňský

Baume & Mercier skládá další poklonu

Ženevská hodinářská společnost Baume & Mericer pokračuje ve svých plánech a nadále hledá inspirace ve vlastním muzeu. Žhavou novinkou je pánská a dámská linie Hampton, která se nechala inspirovat poklidným životem v americkém přímořském městě Hampton.

Nové ztvárnění linie Hampton vychází ze zlatého exempláře ze 40. let minulého století a nutno uznat, že jej kopíruje, ačkoli je daleko elegantnější a více vypovídá o dnešních požadavcích, které jsou na náramkové hodinky kladeny. Obdélníková pouzdra jsou však stále v kurzu, a modely jako Reverso od Jaeger-LeCoultre, Avenue of America od Gevril nebo právě nový Hampton jsou toho zdárným příkladem.

Z původního modelu si návrhář Alexandre Peraldi vypůjčil i klenuté vertikální bočnice ocelových pouzdrem, což má za následek, že je možné sledovat výšku safírového sklíčka i z boku.

Uvnitř pánských hodinek jsou většinou uložené automatické strojky ETA, a to ať už s chronografem či bez něho. Dámské modely jsou pak jak mechanické, tak i quartzové. Výjimku tvoří provedení z růžového 18kt zlata, které ukrývá La Joux-Perret 736-3 s manuálním nátahem – po vzoru svého předchůdce.

Dámské verze pak mohu být lemovány diamantovou linkou, která může být svislá či horizontální, nebo dokonce kolem celého číselníku.

Tyto hodinky je možné již objednávat, a to v rodinném klenotnictví Altman (www.altman.cz) nebo v hodinářství Carollinum v pražské Pařížské ulici.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz