Sociální sítě
Nahoru

Audemars Piguet představil novou kolekci hodinek a model dedikovaný Praze

Minulý týden v pondělí večer se Pařížská ulice číslo 5 zaplnila hosty. Exkluzivní butik Audemars Piguet pořádal privátní akci, na které představil novou kolekci svých známých sportovních hodinek a také unikátní model hodinek s názvem Jules Audemars Equation of Time.Hodinky přijel představit Burhan Ademi – obchodní manažer Audemars Piguet pro Evropu. Originální koktejly zajistil bar Hennessy. Hosté měli možnost zúčastnit se tomboly, kde mohli vyhrát dárkový poukaz v hodnotě 35 000 Kč na nákup v butiku či exkluzivní set pera a kalamáře.

Hodinky z nové kolekce Royal Oak Offshore Chronograph zaujmou svým výrazným sportovním designem. Pouzdro hodinek měří 44 mm a nabízí varianty z keramiky, kovaného karbonu a z růžového zlata. Hodinky mají strojek z vlastní manufaktury Audemars Piguet. Je ručně skládaný, pyšní se extrémní přesností a 60ti hodinovou rezervou nátahu. Zadní strana pouzdra u tohoto modelu je průhledná, lze si tak prohlédnout propracovanost mechanismu.Hodinky Jules Audemars Equation of Time byly vyrobeny speciálně pro pražský butik. Výroba tohoto modelu trvala téměř 1 rok. Hodinářská komplikace věčného kalendáře je doplněna ukazatelem času východu a západu Slunce pro daný den a rovněž komplikaci Equation of Time (rovnice času), která zjednodušeně řečeno, ukazuje otázku rozdílu mezi pravým solárním a naším zemským časem. Vzhledem k tomu, že Země obíhá kolem Slunce po eliptické dráze a její osa je při tomto pohybu vychýlena, nastává situace, kdy den má přesně 24 hodin, pouze čtyřikrát do roka (15.4., 14.6., 1.9. a 24.12.). Všechny ostatní dny jsou vzhledem k pravému solárnímu času buď kratší, nebo delší v závislosti na poloze Země na oběžné dráze v konkrétní den. Equation of Time je tedy přesná hodinářská komplikace, která bere v úvahu astronomické výpočty pro jednotlivá místa na Zemi. Údaj 12h02min u modelu Praha (uvedeno na číselníku) tedy říká, že pravé solární poledne v Praze nastává ve 12:02 hodin.

Audemars Piguet nabízí svým zákazníkům možnost vyrobení hodinek s komplikací Equation of Time pro kterékoliv místo na Zeměkouli mezi Petrohradem a Johannesburgem. Hodinky samotné jsou vyrobeny z 18ti karátového růžového zlata, průměr pouzdra je 43 mm. Cena je 94 000,- euro vč. DPH.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.