Sociální sítě
Nahoru

Morgan 3-Wheeler: Auto, motorka nebo letadlo bez křídel?

Kořeny značky Morgan sahají do roku 1909 a od počátku se věnovala tříkolovým vozidlům. Tradice je silná věc, proto i ve 21. století se v dílnách britské firmy rodí nová tříkolka. Ale zapomeňte na Velorex, tohle je úplně jiná liga!

Stroj s doulitrovým motorem S&S dokáže jet rychlostí až 190 km/h a z nuly na stovku zrychlí za impozantních 4,5 vteřiny. A to proto, že ikona předválečného designu je nabitá moderními technologiemi. Ty umožňují snadné a pohodlné ovládání stroje s extrémním výkonem. Bezpečnost zajišťuje vyztužený trubkový rám se dvěma oblouky. Pohon zadního kola zajišťuje ozubený řemen.

Vůz má díky širokému rozvoru kol a poměrně silné zadní silné pneumatice velmi nízko posazené těžiště, takže se velmi dobře ovládá. Morgan vypadá jako klasické letadlo bez křídel a jako takové se i chová. Je rychlý, hbitý a vrací do řízení zábavu a hravost. Tříkolová lahůdka Morgan je k mání od 906 000 korun ve verzi Sport až po 1 025 000 Kč (to je speciální série Superdry).

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.