Sociální sítě
Nahoru

Aerowatch sáhl po historických strojcích

Napjatá situace kolem gigantu Swatch Group a jeho striktního omezení dodávky mechanických strojků ETA nutí hodinářské značky, které nedisponují vlastními manufakturně vyráběnými kalibry, k různým krokům. Někteří, jako například Bulova nebo Fortis, volí cestu mechanických strojků společnosti Sellita, a jiní pátrají po starších neobvyklých strojcích, které dnešní zákazníky mohou zaujmout svým dávno zapomenutým vzhledem a architekturou. Takovým příkladem je například švýcarský Epos a nebo legendární výrobce kapesních hodinek Aerowatch, který se poměrně nedávno rozhodl započít výrobu hodinek náramkových.Nejžhavějším přírůstkem společnosti Aerowatch je 41mm ocelový elegán Les Grandes Classiques, v jehož nitru pracuje historický kalibr Venus 203 z roku 1950. Tento mechanický strojek s manuálním nátahem zajišťuje indikaci data, jména dne, měsíce a také poetickou měsíční fázi. Velmi elegantní hodinky jsou určeny pod rukáv košile či saka, které budou reprezentovat. Světlo světa jich spatří koneckonců jen 300. V Praze je možné pořídit tento model nově v rodinném klenotnictví Altman za 124 500 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.