Sociální sítě
Nahoru

Nový chytrý telefon Porsche Design

Druhá polovina letošního roku se nese ve znamení nových luxusních telefonů. Vše odstartovala švýcarská avantgardní společnost TAG Heuer se svým 1GHz smartphonem, o pár měsíců později přišlo na řadu nekompromisní vzezření luxusního dotykového Vertu Constellation a před pár dny se rozkřikly zprávy o novém, v Dubaji slavnostně představeném, pokladu pro podnikatele Porsche Design.Společný projekt, na kterém pracovalo BlackBerry, respektive kanadská společnost RIM, s legendární značkou Porsche Design, vyústil ve futuristicky vyhlížející BlackBerry Porsche Design P´9981. Ten se vyznačuje zcela novým vzhledem, avšak se zachováním všech hlavních rysů a původního DNA značky BlackBerry, přičemž ta zapracovala na software (1,2GB procesor, 768 MB RAM a vnitřní pamětí 8 GB – tu lze samozřejmě rozšířit pomocí paměťových karet). O design se samozřejmě postaralo Porsche Design, které se zasadilo o ocelový předek doplněný koženým potažením zadní části telefonu, kde je mimo jiné umístěna i optika 5 MPix fotoaparátu, který dokáže natáčet i video (720p HD). Další změny dotykového telefonu se díky návrhářské legendě lze dočkat i u operačního systému OS 7, který ke všem svým fontům dodal i toliko ikonické písmo, jakým je font Porsche známý ze všech produktů automobilky i německé designerské legendy. Velkým plusem tohoto chytrého telefonu se satelitní navigací je i velmi příznivá cena, která by se měla pohybovat kolem 2 000 dolarů, tedy řádově pod 40 000 Kč.

Samotný přístroj Porsche Design P´9981 bude pak možné pořídit od konce listopadu v jediném českém butiku Porsche Design Praha, který se nachází v obchodním domě Kotva na Náměstí Republiky.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.