Sociální sítě
Nahoru

Unikátní kniha umění Ars Sacra

Pokud stále tápete po originálním dárku, pak je 11 kg vážící kniha umění Ars Sacra jasnou volbou. Sama o sobě je poctou křesťanskému umění a historii jeho architektury. Na 800 stranách jsou popsány dějiny křesťanského umění evropského a amerického světa od počátků po dnešek. Kniha Ars Sacra navíc zahrnuje téma křesťanského umění v široké časové posloupnosti, chronologicky podle období dějin umění. Od pozdní římské a byzantské říše přes středověk, renesanci, osvícenství, romantismus až po moderní dobu – a všechna umělecká hnutí, která šla spolu s nimi. Renomovaní odborníci nabízejí čtenáři možnost porozumět kulturněhistorickému kontextu umění, představují nejslavnější díla architektury, sochařství, malířství a uměleckých řemesel. Texty podložené rozsáhlým výzkumem zvou čtenáře na cestu historií a zdůrazňují významné změny v sakrálním umění, architektuře a kultuře na pozadí historie kostelů, liturgie, spirituality a ikonografie. Kniha doslova vyvolává touhu vyrazit na cestu a vidět tyto vznešené práce a stavby na vlastní oči.Obří kniha navíc obsahuje více než 1000 barevných ilustrací ve velkých formátech, a to s důrazem na detaily, které jsou ve skutečnosti oku návštěvníka často nepřístupné. Jedná se tedy o skutečný klenot mezi knihami! Tato opravdu úchvatná a luxusní publikace vznikala celých pět let a vyžádala si více jak 100 cest za fotografiemi a 150 000 najetých kilometrů. Není proto divu, že její cena je 4 999 Kč. Je ovšem oprávněná, neboť většina obrazového materiálu byla nově pořízena a technologie tisku je dokonalá v každém detailu. Byla vybrána i speciální technologie výroby papíru, díky níž na něm nejsou vidět otisky prstů. A kde ji koupit? Doporučujeme navštívit pro tuto knihu vytvořený microsite – Ars Sacra.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.