Sociální sítě
Nahoru

Zelené bydlení Na Včelníku

Unikátní projekt bydlení doslova uprostřed přírody a přitom s výbornou dostupností do Prahy a s veškerou občanskou vybaveností v nejbližším okolí – tuto ideální kombinaci nabízí lokalita „Na Včelníku“.

Zmíněný projekt se nachází v Nové vsi pod Pleší, 17 km od hranic Prahy a 3 km od Mníšku pod Brdy. Pozemky, určené převážně pro stavbu rodinných domů přímo navazují na stávající zástavbu a na dokončené dvě etapy obytné zóny Včelník, realizované před deseti lety. Malebná obec Nová Ves pod Pleší má veškerou občanskou vybavenost. Také tím se Včelník liší od velké části projektů tzv. satelitních městeček, ve kterých jsou obyvatelé téměř izolováni a nuceni například své děti vozit do školy, vzdálené často i několik desítek kilometrů. Na ploše téměř 200 000 m2 se nachází 174 stavebních parcel, určených převážně pro stavbu samostatných rodinných domů, dvojdomů a řadových domů. Kromě toho bude v rámci projetu vystavěn bytový dům s 26 bytovými jednotkami, viladům a polyfunkční objekt. Na celé území je již vydáno platné územní rozhodnutí a všechny inženýrské sítě (vodovod, kanalizace, elektrické vedení, veřejné osvětlení i komunikace) jsou již dokončené. Bydlení „Na Včelníku“ je skvělou volbou pro všechny, kterým záleží na jejich zdraví i zdraví jejich blízkých. Brdské lesy, kterými je lokalita obklopena, nabízejí jedno z nejčistších ovzduší v rámci celé České republiky! Svědčí o tom i fakt, že necelých 800 m od Včelníku se nachází známé plicní sanatorium, založené již roku 1908, proměněné v současné době na soukromou rehabilitační kliniku. Obyvatelé spádové oblasti zde také naleznou kompletní zdravotnickou péči.Nejbližší okolí nabízí široké možnosti aktivní relaxace. Do okolních lesů, kde se dá houbařit a užívat si procházek ve výjimečně krásné přírodě, je to doslova co by kamenem dohodil. Sportovní vyžití nabízí i síť cyklostezek, která prochází přímo lokalitou Na Včelníku. Malebnou krajinou se po nich na kole dostanete do Mníšku pod Brdy, Příbrami a také do Prahy. Milovníky golfu zase jistě zaujme skutečnost, že ve vzdálenosti do 45km od Včelníku se nachází celkem 10 golfových hřišť. Pokud jste vy a vaše rodiny zvyklí trávit svůj volný čas aktivně v přírodě, pak lokalita Na Včelníku je pro vás ta pravá.

Promyšlená urbanistická studie spojuje možnosti velkorysého moderního venkova s důrazem na kulturu bydlení, jejíž charakteristickým rysem je vysoké procento sadové, izolační i okrasné zeleně, především v javorové aleji lemující hlavní obytnou ulici. Komunikace i chodníky budou mít povrch  v zámkové dlažbě, celá lokalita je průchozí po pěší a cyklistické stezce, má 3 relaxační zóny, kamennou vodoteč a opěrné gabionové zdi. Velice zajímavým charakteristickým  prvkem lokality je využití belgických lícových cihel v maximální možné míře. Režné lícové zdivo bude použito jednak při výstavbě pilířků elektro, jednak jako fasádní prvek u řadových rodinných domů, dvojdomů, oplocení i u individuální výstavby. Z lícových cihel budou postaveny rovněž autobusové zastávky a identifikační pilířky umístěné u vjezdů do zóny.

Více z rubriky Byty & Penthouse

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.