Sociální sítě
Nahoru

Silvestr za dveřmi… Hazard povolen

Stejně jako se švýcarský Perrelet odhodlal představit hodinky určené milovníkům pokeru, tak i nezávislý velikán Christophe Claret uvedl na trh něco speciálního. Nejdříve však spojil své síly s Casino de Monte-Carlo a nejlepším hráčům rulety noci z 9. na 10. prosince věnoval své hodinky! Jednalo se o model 21 Blackjack (představený na letošním veletrhu v Basileji), tentokráte však ověnčený diamanty, rubíny a logem proslulého kasina. A čím, že hodinky uhranou? Tedy kromě cenovky 188 000 CHF, respektive 3,5 miliónů korun, za model bez diamantů!Ve 45mm titanovém pouzdře pracuje opravdu jedinečný mechanický strojek Calibre BLJ08, který je sestavený z 501 součástek. Tento komplikovaný mechanismus s dvojicí pérovníků nabízí totiž nevšední komplikace. První z nich je Black Jack doplněný o gong! Tuto legendární karetní hru, kterou lze opravdu na číselníku hrát, doplňuje ruleta na dýnku a hrací kostky v bočnici pouzdra. Christophe Claret však samozřejmě nezapomněl na hlavní funkci hodinek a nadělil jim dvojici základních ruček, které pohání popud vycházející z 4Hz setrvačky. Ty vydrží v chodu příznivých 72 hodin, přičemž nátah zajišťuje zmíněná ruleta (nahrazující rotor) uložená v keramickém kuličkovém ložisku.

http://www.youtube.com/watch?v=TOfHsrGbQ0U

Pokud se líbí, je zde ještě možnost pořídit si několik zbylých exemplářů. Pokud však hledáte alternativu, určitě potěší Girard-Perregaux Vintage 1945 Jackpot Tourbillon nebo zmíněný Perrelet Turbine Poker.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.