Sociální sítě
Nahoru

Nová galerie umění a hodinek v Ženevě s hlavičkou MB&F

V centru švýcarské Ženevy nemůže žádná významná značka chybět, natož hodinářská. Právě proto se zde své prostory rozhodl otevřít i experimentátor a milovník horologických mašin – Maximilian Büsser. V ulici Rue Verdaine tak vyrostla extravagantní M.A.D. Gallery. Právě zde je možné, a to už od poloviny ledna, obdivovat nejenom jeho opravdu luxusní a prazvláštní komplikované hodinky, jejichž ceny se pohybují v řádu miliónů českých korun, ale také nevšední designérské počiny. Mezi těmi nechybí přesýpací hodiny Ikepod, které vytvořil a navrhl Marc Newson, natahovače Döttling, čínské stroje Xia Hanga či nevšední lampy, které vznikají na základě myšlenek slavného Jake Dysona či Franka Buchwalda.M.A.D. Gallery není pouze vyjádřením anglického slova „mad“, tedy „šílený“, ale také zkratkou pro „Mechanical Art Devices“.  Právě proto v butiku naleznete i slavného robota od japonského Tatsuya Matsui, který se dokáže reagovat na chování lidí svými pohyby, přičemž na zápěstí mu nechybí skvostné hodinky MB&F. Pokud hledáte něco neotřelého a vskutku originální, pak právě zde se budete cítit jako doma.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.