Sociální sítě
Nahoru

Čeští hodináři pod patronátem iLuxus

Na sklonku února se VIP „James Bond“ salónek nově otevřeného klubu Solidní Jistota proměnil ve svatyni příznivců české hodinářské tvorby, ale nejenom té! Za zvuků bluesových tónů přizvaného kytarového mága Stan The Man zde byly prezentovány tikající klenoty nezávislé hodinářské tvorby, a to pod hlavičkou portálu iLuxus.Z Moravy přijel představit svou práci i nadaný nožíř a hodinář Ondřej Berkus, který odhalil i svůj nový projekt. Mechanickou stálici Unitas 6498 totiž otočil vzhůru nohama a hodinovou a minutovou ručku převedl na odvrácenou stranu strojku, a po vzoru Bregueta bude jejich malý číselník sousedit s viditelnou setrvačkou a pulsujícím vláskem.Pražský Martin Brož odhalil vůbec poprvé svou zlatou vizi roku draka. Hodinky stále nebyly sice dokončené, ale dle stádia rytin se jeví jejich budoucí vzhled více než příjemný a dle jeho standardů krásně propracovaný. To mohelnický Luděk Seryn pracující výhradně se zlatem přivezl znova své straší kousky doplněné o nové vize reliéfních číselníků, přičemž v budoárech se již šušká, že plánuje v nejbližší době představit hodinky s vysokými komplikacemi.Mezi hodinkami vyráběnými v malých sériích imponoval i ženevský Pierre Kunz, který bohužel nemohl osobně dorazit, reprezentovaly ho však alespoň hodinky. O své slovo se přihlásil model s referenčním označením G009 GD vyznačující se 44mm pouzdrem z šedého 18kt zlata, které ovšem nebylo rhodiováno, ale byla mu ponechána přirozená barva. V něm pracuje sice tradiční strojek ETA, ovšem s vlastním modulem, který se stará o to, co jde Pierrovi nejlépe, totiž retrográdní ručky. V tomto případě dokonce dvě pro indikaci sekund a jedna starající se o indikaci jména dne. Tu doplňuje i velké datum a dvojice modřených ruček pro hodiny a minuty. Tento „Grande Date“ model lez pořídit za cenu pohybující se pod hladinou 800 000 Kč pouze v klenotnictví Beny na Václavském náměstí.

Za skvělé fotografie děkujeme ateliéru Photowatches.eu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.