Sociální sítě
Nahoru

Girard-Perregaux: vzpomínka na staré časy

V limitované a číslované edici hodinek „Girard-Perregaux 1966 Small second“ se odráží nejenom klasická elegance a hodinářská tradice, ale také neobyčejná čistota a klasický styl. Číselník se svojí ručně gilošovanou povrchovou úpravou propůjčuje tomuto modelu nadčasový charakter. Signatura „Maison fondée en 1791“ (založeno 1791) je upomínkou počátků manufaktury.

Chod modřených ocelových ruček se řídí podle elegantně malovaných číslic. Malá vteřinka nastavená na pozici 9 a datum v apertuře pak dodávají hodinkám dokonalou vyváženost. Jejich profil je zvýrazněn štíhlým obrysem hodinek a klenutým safírovým krystalem. Nádherně řemeslně zpracované 38 mm kulaté pouzdro bylo velice pečlivě kalibrováno v dílnách manufaktury, aby pohodlně padlo na zápěstí.

Jemně zaoblenou zadní stranu pouzdra zdobí rytina připomínající dvě významná data: V roce 1889 vyhrál Girard-Perregaux zlatou medaili na Mezinárodní výstavě v Paříži za své kapesní hodinky, známé jako „La Esmeralda“, nejslavnější model Tourbillonu se třemi zlatými můstky. Podle hodnocení z roku 1900  se tomuto technickému mistrovskému dílu s vysoce originální stavbou nic nevyrovná. Proto se manufaktura Girard-Perregaux soutěže dále účastnit nesměla a byla jmenována členem poroty Mezinárodní výstavy. Model Girard-Perregaux 1966 Small second, vyrobený v číslované, limitované edici 100 kusů, tak hlasitě proklamuje ušlechtilé dědictví svého jména.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.