Sociální sítě
Nahoru

Chronologie de Champagne v Bugsy’s baru

V pražském baru Bugsy’s vrcholí charitativní dražba unikátní lahve šampaňského Moët & Chandon z roku 1921, největšího ročníku 20. století, která celých devadesát let čekala takzvaně na kvasinkách na svého majitele přímo ve sklepech pod městem Épernay v srdci Champagne.

Bugsy’s bar právě v letošním roce spustil unikátní projekt Chronologie de Champagne, kde nabízí 64 různých ročníkových vín Moët & Chandon a Dom Pérignon  a ucelil tak neobyčejnou sbírku šampaňských, která nemá obdoby. Vína pokrývají období 1921 až 2003 a představují skutečné svědomí domu. Ročníková šampaňská vína se totiž nedeklarují rok co rok, nýbrž jen tehdy, když sklepmistr usoudí, že díky sklizni a kondici hroznů v daném roce existuje oprávněná naděje ve vývoj vína mimořádného. Pro lepší představu: Za dekádu nastane taková situace třikrát, čtyřikrát. Fakt umocňuje skutečnost, že většina vín v Chronologie de Champagne pochází přímo z vlastních sklepů a byla osobně degoržována pro Bugsy’s bar šéfsklepmistry Richardem Geoffroy a Benoit Gouezem, čímž je zaručena absolutní jakost nabízených vín.

Součástí projektu je ojedinělá publikace, která podrobně popisuje každé víno v nabídce, informuje o klimatických a oenologických podmínkách daného roku, o složení vína, ale též má, mnohdy vtipnou formou, edukativní charakter. Tuto působivou knihu doplněnou kresbami lahví a etiket obdrží jako dárek každý, kdo ochutná kterýkoli z nabízených ročníků.

K mání jsou všechny až na jediný – Moët & Chandon Grand Vintage 1921. Tento exemplář, který není možné získat nikde jinde na světě, je nabídnut v tiché dražbě, v níž je nejnižší podání stanoveno na 192 100 Kč (stonásobek letopočtu). První fáze dražby končí o půlnoci 31. května tohoto roku. Až do této doby je možno činit přímo v Bugsy’s baru obálkovou metodou nabídky do zapečetěného boxu, či projevit zájem na bar@bugsysbar.cz. Výtěžek aukce věnuje Bugsy’s bar nadaci Olgy Havlové na projekt podporující důstojné stáří našich seniorů.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.