Sociální sítě
Nahoru

Havana Club Selección de Maestros s dalším přírůstkem

Nejnovější přírůstek značky Havana Club Selección de Maestros, jehož cílem je být uznáván za rum ultra-prémiové kategorie, byl oficiálně přivítán do rodiny kubánských rumů.  „Stejně, jako maestros roneros, tak i já osobně jsme pyšní na novinku značky Havana Club Selección de Maestros, jejímž výjimečným vlastnostem jsme věnovali spoustu času a energie,“ říká Don José Navarro, Primer Maestro Ronero rumu Havana Club.

Prvním krokem k vytvoření Selección de Maestros je výběr nejjemnějších zrajících rumů z rezerv Havana Clubu, jež mají mimořádné organoleptické vlastnosti. Druhým krokem je uložení těchto rumů do vybraných dubových sudů, vyznačujících se silným aromatickým potenciálem, který je nutný k vývoji jejich charakteru a intenzity budoucích vlastností. Třetím a posledním krokem, jenž nastává v závěru procesu zrání, je kolektivní rozhodnutí maestros roneros o tom, které z těchto vybraných rumů zahrnou do definitivní směsi. Tento unikátní finální krok, označovaný jako „Cuban Barrel Proof“, zajišťuje rumu Havana Club Selección de Maestros nenapodobitelné aroma a mimořádnou chuť.

Vlastnosti Selección de Maestros, jak je vnímá Don José Navarro, Primer Maestro Ronero Havana Club:

  • lehká vůně pečených pekanových ořechů, karamelových bonbonů a koření je předvojem aroma tabáku a vypáleného dřeva
  • lehká, živá chuť se mění v komplexní a plnou směs kakaa, kávy, sladkého tabáku a tmavých druhů koření
  • v závěru se uplatňuje kouřová příchuť páleného dubu a kořennost v kombinaci s kandovaným ovocem, jež jsou pozoruhodně vyvážené
  • jantarová barva s tmavě rudými odlesky

Doporučený servis, jenž ocení znalci: Selección de Maestros je nejlépe podávat buď čistý ve sklence, v níž vynikne jeho vůně (tvar např. jako u sklenky na koňak), nebo on the rocks, čili s ledem ve sklence jako na whisky. Havana Club Selección de Maestros má obsah alkoholu 45 % obj. a plní se do láhví o objemu 70 cl. A jejich cena? Pouhých 1 400 Kč.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.