Sociální sítě
Nahoru

Prostě z principu věci: Reverso Gyrotourbillon 2!

Další z cest portálu iLuxus vedla, ještě před velkým srazem milovníků hodinek, do věhlasného švýcarského údolí Vallée de Joux. Jednou z našich návštěv byla samozřejmě i největší místní manufaktura, jejíž historické prostory během posledních let rozrostly o nová moderní křídla, čímž došlo i ke zvýšení produkce. Ano, řeč je o legendě Jaeger-LeCoultre a o městečku Le Sentier.

Jedním z privilegií byla možnost návštěvy oddělení centra vysoké hodinařiny a velkých komplikací, kde vznikají ty nejkrásnější hodinářské klenoty současnosti. Jedním z nich je i platinový model Reverso Gyrotourbillon 2, o jehož perfektní přesnosti a zcela jisté unikátnosti nás osobně přesvědčila osoba nejpovolanější – totiž hodinářský mistr Christian Laurent, kterému celá sekce dokonalosti podléhá.Právě modelem Reverso Gyrotourbillon 2 navázala manufaktura nejenom na ohromný úspěch revolučního modelu Gyrotourbillon 1, ale také pokračuje v historii modelů s otočným pouzdrem, kterou započala už v roce 1931. Calibre 174 je vyroben z 371 součástí, z čehož 100 náleží sférickému tourbillonu, který má za úkol eliminovat vliv zemské gravitace na přesnost chodu strojku. Ten se odchýlí o pouhou jedinou sekundu za dva dny, což je u mechanického strojku více než obdivuhodné! Vnější klec převratného sférického tourbillonu se otočí přesně jednou za minutu, zatímco vnitřní za 18,75 sekund. Navíc je osazen modrým cylindrickým vláskem, který se v náramkových hodinkách běžně neobjevuje. Tomuto strojku se dostalo nejenom pouzdra z platiny 950, ale také číselníku, na kterém lze nalézt drobné pyramidky vzoru „Clous de Paris“ a ženevské pruhy „Cote de Geneve“. Kromě indikace času hodinky nabízí ukazatel 24 hodinového cyklu a rezervu nátahu chodu na zadní straně vnitřního pouzdra.Celkem vzniklo pouhopouhých 75 exemplářů, přičemž cena jednoho se pohybuje pod hranicí 6,5 miliónů korun. V České republice lze modely této hodinářské legendy obdivovat například v Klenotnictví Dušák.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.