Sociální sítě
Nahoru

T.G.I. Friday´s slaví v Praze 15 let

T.G.I. Fridays, americká síť restaurací, slaví v České republice už své 15. narozeniny. Oblíbená restaurace všech milovníků pravých burgerů a šťavnatých žebírek upravila u této příležitosti své menu, plné výtečných pokrmů, na které se jen tak nezapomene.

„Díky bohu, že je pátek – Thank´s God it is Friday“. Takhle přesně zní název oblíbené americké síťě restaurací, který ve zkratce zní jako T.G.I. Friday´s – a právě letos slaví již 15. výročí svého působení v České republice. T.G.I. Friday´s si získala své příznivce především díky výjimečné kvalitě jídel a koktejlů a dalších specialit. Již na první pohled si lze všimnout hned celé řady rozdílů. Prostředí, funky barmanů házející láhvemi, číšníků s úsměvem na rtech a kšandami či skvělých artefaktů na zdech a neposledně ingrediencí dovezených přímo z USA.Je burger a burger. Jak se pozná ten kvalitní? Tajemství dobrého a kvalitního burgeru, do kterého se zamiluje skoro každý, je skryto v receptuře se směsí koření a specifickou hrubostí mletí. Základem je samozřejmě kvalitní výběr masa. Správný poměr kvalitního tuku a masa dále zajistí, že burger zůstane šťavnatý přesně tak, jak má být. Americká síť restaurací T.G.I. Friday´s připravuje své pokrmy podle originálních receptů z USA. Pro získání co nejlepší kvality a originality je proto spousta ingrediencí dovážena přímo z USA. Výjimečnou kvalitu masa se správnou hrubostí mletí pak lze poznat podle chuti již po prvním soustu. Vše musí být vyvážené.  T.G.I. Friday´s nabízí dva druhy burgerů – Classic a Prime choice. Oba se pyšní výjimečnou kvalitou masa. Prime Choice se liší v tom, že se zpracovává pouze z hovězího plemene Black angus (vyšší kategorie kvality masa).

Classic burgery jsou grilovány na medium well. Podávají se na opečené a máslem potřené sezamové housce s čerstvými rajčaty, nakládanými okurkami, sladkou červenou cibulí, salátem a křupavými hranolkami. Prémiové, tedy Prime choice burgery připravované z výběrové kvality hovězího masa Black Argus vyniká výraznou chutí a jedinečnou jemností. Podává se na celozrnné housce.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.