Sociální sítě
Nahoru

Nové šperky Aude Lechère pro Baccarat

Nové šperky Aude Lechère pro Baccarat

Originální šperk korunuje osobitý styl, individualitu každé ženy. Odráží její vkus i momentální náladu. Je nepřehlédnutelnou ozdobou, precizním uměleckým dílem s trvalou hodnotou a vlastním příběhem. Právě takové šperky tvoří respektovaná designérka Aude Lechère pro legendární francouzskou značku Baccarat.

Showroom s uměním Baccarat v Obecním domě v centru Prahy prodává náušnice, prsteny a náhrdelníky z oblíbené kolekce Le Sous Bois včetně nových šperků v nových barvách. Kolekce Le Sous Bois Aude Lechère je inspirována přírodou, lesem, listy stromů, kůrou, medovými plástvemi… „Organické. To je slovo, které mám ráda, protože je plné života. Myslím, že můj styl je velmi živý, velkorysý, smyslný a ženský…,“ podotýká Aude Lechère. Šperky kombinují křišťál, zlato, stříbro, perly v nádherných, výrazných barvách, k výrobě byla použita např. technika tzv. vermeil – stříbro s šesti vrstvami zlata, stříbrné šperky mají až 5 vrstev stříbra. Jednotlivé části kolekce lze variabilně kombinovat.

Doménou značky Baccarat jsou interiérové dekorace, lustry, osvětlení či stolní nádobí z prvotřídního křišťálu. Kolekce šperků prezentuje jen výjimečně, jejich autory jsou vždy světoví designéři a Aude Lechère je jednou z nich.

Aude Lechère tvoří velkorysé, originální a smyslné šperky pro ženy – osobnosti. Její tvorba nese inspiraci středověkými ozdobami, propojuje ji však s moderním pohledem a současnými trendy. Aude Lechère pochází z Paříže, kde také žije, její kariéra začala v roce 2001 v Americe prací pro Barneys v New Yorku. „Baccarat je pro mě krásnou, noblesní, velkou značkou reprezentující francouzský luxus, která mě od počátku velmi inspirovala. Baccarat chtěl rozvinout ve špercích motiv přírody a to je téma, které je mi nejbližší. Mám ráda atmosféru lesa, kontrasty, které nabízí. Stejně jako křišťál. Když pracujete s křišťálem, vše je možné. Každá barva a tvar. Křišťál musíte zpracovávat s ohromnou jemností. Jen tak může mít ten nejkrásnější lesk.“

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.