Luxusní restaurace Louis XV restaurant v Monte Carlu, která se může pyšnit třemi michelinskými hvězdičkami, je otevřená již 25 let a od svého založení patří mezi nejlepší restaurace v celém knížectví. Restaurace je součástí stylového hotelu Hôtel de Paris, a proto je její interiér inspirovaný zámkem ve Versailes.
Kuchyni zde vládne Alain Ducasse, který patří právem mezi nejvyhlášenější kuchaře světa. A protože k dobrému jídlu patří i dobré pití, vinotéka restaurace obsahuje 400 000 lahví vína z celého světa. A přestože je každé Ducassovo jídlo malým gurmánským uměleckým dílem, a to jak vizuálně tak chuťově, za vyzkoušení zejména stojí vyhlášená specialita pyrenejské jehněčí pečené v krbu podávané s čekankou, fenyklem a droby „alla romana“. V současné době je k 25. výročí restaurace vytvořeno speciální menu za 280 euro.