Gastro | 4.7.2012 | Hana Zejdová

Louis XV: vrcholná gastronomie s puncem 3 michelinských hvězdiček

Luxusní restaurace Louis XV restaurant v Monte Carlu, která se může pyšnit třemi michelinskými hvězdičkami, je otevřená již 25 let a od svého založení patří mezi nejlepší restaurace v celém knížectví. Restaurace je součástí stylového hotelu Hôtel de Paris, a proto je její interiér inspirovaný zámkem ve Versailes.

Kuchyni zde vládne Alain Ducasse, který patří právem mezi nejvyhlášenější kuchaře světa. A protože k dobrému jídlu patří i dobré pití, vinotéka restaurace obsahuje 400 000 lahví vína z celého světa. A přestože je každé Ducassovo jídlo malým gurmánským uměleckým dílem, a to jak vizuálně tak chuťově, za vyzkoušení zejména stojí vyhlášená specialita pyrenejské jehněčí pečené v krbu podávané s čekankou, fenyklem a droby „alla romana“. V současné době je k 25. výročí restaurace vytvořeno speciální menu za 280 euro.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz