Sociální sítě
Nahoru

Luxusní hodinky Parmigiani v Praze

Pražské Václavské náměstí se neustále mění. Nově vzniklá pěší zóna navíc dává prostor k rozvoji jednotlivých butiků, obchodů i restaurací – a nutno uznat, že při procházce Starým Městem je cítit snaha o změnu, snaha docílit krásnějšího města s luxusními butiky, které dotváří jedinečný charakter celého centra města. Výjimku netvoří ani hodinářství a klenotnictví Beny Jewellery, které se neustále snaží od ostatních prodejců odlišit. Po boku tradičních stálic, jakými jsou TAG Heuer, Raymond Weil, Corum, Oris či Rado totiž nabízí i značky, které jsou o něco méně známé, nicméně v mnohém zmíněné dokáží předčít. Krásným příkladem je Perrelet, Franck Muller, Pierre Kunz, Graham a nebo právě nový přírůstek, kterým je puristický Parmigiani.

Právě značka Parmigiani je velkým konkurentem haute horlogerie značek, jako je Jaeger-LeCoultre, Girard-Perregaux nebo Piaget. Jedná se o manufakturu vyrábějící vše jen v malých produkcích a každý kousek, který opustí budovu ve švýcarském Fleurier je opravdovým skvostem. Stejně tak je tomu u letos představené novinky, kterou je Tonda Retrograde Annual Calendar. Ten se vyznačuje nejenom nápaditým designem a 40mm pouzdrem z bílého 18kt zlata, ale hlavně svým jedinečným strojkem. Jedná se totiž o v pořadí 17 mechanický kalibr, který manufaktura Parmigiani vyvinula. Jedná se o tak zvaný roční kalendář, takže dokáže rozlišovat délky jednotlivých měsíců, a to s výjimkou „problematického“ února. O indikaci data se navíc stará středová retrográdní ručka, kterou doplňují dvojice vložených číselníků dalšími údaji o pořadí měsíce a dni. Na pozici 6 je znázorněný ukazatel fází Měsíce pro jižní a severní polokouli.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.