Sociální sítě
Nahoru

Šampaňské Veuve Clicquot 14. ročníku Designbloku

Renomovaná značka šampaňského se známou žlutou vinětou se na celém světě proslavila svou nezapomenutelnou chutí a tou nejvyšší kvalitou. Dlouhodobě je však propojena i s oblastí prémiového designu, a to nejen v zahraničí, ale i v České republice. V letošním roce se opět stává partnerem designérské přehlídky Designblok 2012.

Netradiční zážitek ve Veuve Clicquot Airstream

V rámci partnerské participace značky Veuve Clicquot na Designbloku, se v centru Prahy objeví luxusní obytný přívěs Veuve Clicquot Airstream. Tento ikonický „vůz“ bude v prvním říjnovém týdnu sloužit jako informační místo pro návštěvníky Designbloku. Zároveň si zde bude možné vychutnat sklenku vynikajícího šampaňského v kombinaci s luxusním občerstvením. O netradiční food pairing se postará profesionální tým restaurace Zdenek’s Oyster Bar v čele s šéfkuchařem Jiřím Noskem.

Designová novinka Veuve Clicquot Ponsardine

V rámci oblíbené přehlídky bude na český trh uvedeno šampaňské Veuve Clicquot Ponsardin v originálním designovém obalu. Izotermické kovové pouzdro s mnohostranným využitím

a jedinečným uzávěrem připomíná konzervu od sardinek a ukrývá láhev šampaňského Veuve Clicquot Brut. Kromě zářivě žluté barvy a netradičního tvaru na první pohled zaujme originálním erbem v revolučním designu značky Veuve Clicquot. Erb získal jako součást titulu barona Nicolas Ponsardin. Tento rodový znak je satirickou slovní hříčkou, jejímž základem je právě toto slavné jméno. Najdeme na něm most (ve francouzštině „pont“), pod kterým se nachází obraz sardinky: PON(t)SARDIN(e).

Interaktivní instalace vzdávající hold netradičnímu kousku i důvtipným předkům šampaňského Veuve Clicquot Ponsardin bude k vidění od 1. do 7. 10.2012 v prostoru mezaninu Clam-Gallasova barokního paláce v Husově ulici na pražském Starém Městě. Bude mít podobu fotoateliéru ve formě konzervy od sardinek v nadživotní velikosti. Přímo v ní se mohou návštěvníci nastylizovat a vyzkoušet si, jak se cítí „sardinka“ ve velmi luxusním balení. Jako dárek si odnesou vlastní polaroidový snímek.

Veuve Clicqout a design

Veuve Clicquot je značka, která vždy symbolizovala kvalitu a kreativitu, a tudíž je přirozené, že přitahuje ty nejvýraznější talenty, a to zejména v oblasti designu. Dokladem toho je bezpočet uměleckých spoluprácí s designéry a osobnostmi světového věhlasu, jako jsou Karim Rashid, Pablo Reinoso, Andrée Putman nebo Christophe Pillet. Mezi nedávné projekty Veuve Clicquot se řadí zakázky pro brazilské designéry Fernanda & Humberta Campanaovy, či spolupráce s francouzským návrhářem Mathieu Lehanneurem.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.