Sociální sítě
Nahoru

Šílený Nissan Juke-R má prvního majitele

Nissan splnil svůj slib a postavil Nissan Juke-R jako sériové auto. Je pravda, že ve velmi omezené edici. Číslo není přesně stanoveno, ale mělo by to být do třiceti kusů. Bláznivý projekt stylového crossroveru Nissan Juke s pohonnou jednotkou ze supersportu GT-R byl pouhým reklamním tahákem. Když ale toto monstrum porazilo nejeden supersport a ohlasy lidu byly na tento model silné, rozhodli se Japonci pustit do sériové výroby.

Tento naprosto šílený projekt podtrhuje ještě šílenější cena. Ta přesahuje v základní verzi částku dvanácti miliónů korun. S plnou výbavou se pak může vyšplhat až na neuvěřitelných patnáct miliónů. Proč takové auto? Protože porazí Ferrari i Lamborghini. Z nuly na sto to zvládne za neuvěřitelné tři sekundy a maximálku má i přes svůj neaerodynamický tvar 275 km/h.

Pod kapotou je šestiválec o objemu 3,8 litrů s výkonem o šedesát koní vyšším, než měl předváděcí Juke-R, tedy 545 koní. První tři vozy jsou již vyrobeny a první si dokonce našel již svého majitele.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.