Sociální sítě
Nahoru

Prahnete po prémiovém Cuba Libre? Je zde Havana Cubata!

Cubata je španělské označení pro jakýkoli long drink, který je složen ze základní alkoholické báze (rumu, ginu, vodky apod.) a zpravidla nejméně dvojnásobného množství obvykle nealkoholického nápoje. Podává se ve sklenici bez nožky (tumbleru) a doplňuje vhodnou ozdobou nebo vložkou.Jedním z velmi chutných příkladů je HAVANA CUBATA, což je prémiová varianta populárního long drinku Cuba Libre, při jehož přípravě byl použit jedinečně definovaný postup. Ten především počítá s rumem Havana Club Añejo 7 Años, který považuje světová barmanská komunita za vlajkovou loď značky. Rum se dávkuje do nižšího tumbleru (nízké sklenice) naplněného až po okraj křišťálově průzračnými kostkami ledu. Poté se po stěně sklenice přidává Coca-Cola, a to nejlépe z čerstvě otevřené a co nejmenší skleněné lahve. Důležité je finální zakončení osminkou limety nebo citronu, které se stisknou nad long drinkem, aby ho obohatily o šťávu a svěží citrusové aroma, a poté se vhodí do nápoje.

Běžný long drink Cuba Libre lze samozřejmě vyrobit z jakéhokoli jiného rumu. Havana Cubata se liší od běžné produkce použitím autentického kubánského rumu, jenž se, na rozdíl od dalších značek, nevyrábí nikde jinde ve světě. Jeho aromatický a chuťový profil od začátku do konce formovala cukrová třtina, pro niž jsou právě na Kubě mimořádně příznivé podmínky, a odborná úroveň kubánských maestros roneros.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.