Sociální sítě
Nahoru

Beefeater v novém dárkovém balení

Předvánoční období se rozhodla využít i oblíbená značka Beefeater, a to k uvedení svého nového dárkového balení. Ačkoli se jedná stále o tentýž klasický gin – typu London Dry Gin, který je stále destilovaný v samotném srdci Londýna – nově navržená krabička se symboly současného Londýna prostě potěší. Cena, tedy 379 Kč za 0,7l láhev, však zůstává stejná.

Tradiční receptura spočívající ve výběru stoprocentně přírodních ingrediencí zaručuje skutečnou kvalitu. Tento prémiový gin provoní sklenku směsí bylin, koření a kůrou citrusů stejně jako v roce 1820, kdy James Burrough založil svou malou palírnu v Chelsea. Ta se v roce 1958 přestěhovala do Kenningtonu, kde sídlí dosud a produkuje lahodný gin podle tradičního Burroughova receptu. Od roku 1863 se tento prémiový gin vyrábí pod značkou Beefeater, tak jak jej známe dnes. Ačkoliv je formule tajná, postupně se podařilo identifikovat některé její součásti. Je zřejmé, že jalovec, koriandr, kůra hořkých pomerančů, kořen angeliky spolu s hořkými mandlemi se redestiluji po dvacetihodinovém máčení ve směsi složené z 90 % pšeničného a 10 % sladového lihu.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.