Sociální sítě
Nahoru

Kurt Klaus z IWC nám osobně vysvětlil nový zázrak

Jeden z nejslavnějších hodinářů staré školy, Kurt Klaus, si udělal na portál iLuxus.cz několik volných minut a osobně vysvětlil letošní žhavou novinky z produkce ikonické švýcarské značky IWC. Právě pro ni totiž celý život pracoval a také vyvinul několik jedinečných mechanických strojků a převratných modulů, jež se používají dodnes. Tím nejslavnějším je právě modul věčného kalendáře, který dnes nechybí téměř v žádné sběratelské sbírce.Právě modul věčného kalendáře, tentokráte však v moderním pojetí, byl integrován v novinku Ingenieur Perpetual Calendar Digital Date-Month. „Zde se nám podařilo velmi šikovně zkombinovat náš vlastní manufakturně vyráběný strojek s modulem, který zobrazuje jméno měsíce a data velkými čísly. Kvůli efektu jsme se také rozhodli, aby tyto disky prosvítaly skrze skleněné prvky číselníku a dotvářely tak technický ráz hodinekKromě věčného kalendáře, který zajišťuje indikaci data, měsíce a přestupného roku – který bude nutné seřídit až v roce 2100 – nabízejí hodinky postavené na kalibru 89802 také chronograf s nulovací flyback funkcí a se zdvojeným sčítačem na pozici 12. Automatický nátah je samozřejmostí, stejně jako přesnost na osminu sekundy.“Dodejme jen, že celé extrémně robustní 46mm pouzdro je zhotoveno z intermetalické fáze titanu s hliníkem nazývané „titanium aluminide“. To na zápěstí zcela jistě dominuje a díky jedinečnému uchycení prošívaného řemínku nádherně sedí. Dodejme jen, že cena hodinek se bude pohybovat těsně pod hranicí milionu českých korun.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.