Sociální sítě
Nahoru

Všestranná zrcadlovka Nikon D7100

Ideálním místem na ozkoušení funkčních vlastností nové jednooké zrcadlovky Nikon D7100 se pro nás stal Golf Resort Konopiště. Jeho rozloha a variabilita prostředí nabízející možnost fotografování krajinek, architektury, řemesel nebo i zvířat byla v kombinaci se skutečností, že před započetím golfové sezóny prostory zejí prázdnotou, prostě ideální. Příjemnou skutečností pak byla také možnost využívání místních spa & wellness prostor, ve kterých člověk přijde na jiné myšlenky, které jen kreativitu při fotografování rozvíjejí. A jak přístroj formátu DX obstál? Rozhodně více než na výbornou, ve své kategorii rozhodně bude těžko hledat konkurenta. Důvodů je hned několik. V první řadě je zde snímač s rozlišením 24,1 MPix, který zaručuje snímky s vysokou úrovní detailů, v řadě druhé pak potěší absence antialiasingového filtru (OLPF), takže extrémně lehký fotoaparát dokáže využívat zmíněný DX snímač na maximum a nabídnout tak velký počet dostupných pixelů a následně produkovat snímky s působivě vysokým rozlišením. Ty jsou také mimořádně ostré a umožňují zachytit i ty nejjemnější struktury, jako jsou vlasy nebo peří. Obrazový procesor EXPEED 3 navíc přináší rychlé zpracování dat, živé barvy a zlepšenou redukci šumu.

Vysoká citlivost obrazového snímače nabízí nastavitelný rozsah ISO 100–6 400, který lze dále zvýšit na ISO 25 600, a poskytuje tak vynikající výsledky i za nízké hladiny osvětlení nebo v tmavých prostorách, stejně jako zaručuje brilantní zachycení rychle se pohybujících objektů. Praktický je také systém automatického zaostřování, který se vyznačuje profesionalitou a využívá stejné algoritmy jako špičkový model D4. Nabízí 51 zaostřovacích polí včetně 15 snímačů křížového typu ve střední části obrazového pole a zaručuje vysokou přesnost zaostření a okamžitou detekci objektů.

Minimální hmotnosti (675 g) bylo docíleno využitím těla s horním a zadním krytem z hořčíkové slitiny, s tím, že byla zvýšena odolnost proti nárazům či vnikání vody a prachu. Mechanismus závěrky je testován na 150 000 pracovních cyklů v náročných podmínkách. Nikon D7100 je tedy fotoaparát, na který se lze opravdu spolehnout – kdekoli a při jakýchkoli aktivitách.

Více z rubriky Hi-end video

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.