Sociální sítě
Nahoru

Elegantní kalendář z vily Montblanc

V hodinářském světě stále aktivnější Montblanc má několik zásadních proudů produkce. V manufakturní budově ve Villeret vznikají jen speciální edice oblasti vysoké hodinařiny, zatímco produkci v Le Locle dělí značka na dva proudy. Tím prvním je produkce manufakturně vyráběných hodinek, o které jsme nedávno psali, a tím druhým je kompletace hodinek stojících ve valné většině na mechanických strojcích ETA. Právě z té pochází kolekce Star, která je už více než patnáct let jakousi ódou na klasickou krásu náramkových hodinek. Letošní novinka Star Quantième Complet s plnou nabídkou kalendářních funkcí (datum, den v týdnu, měsíc a měsíční fáze) vyplňuje prázdné místo mezi modely, které mají jen datumovku a těmi s funkcí věčného kalendáře.

Datum ukazuje ručka zakončená malým červeným srpkem, který směřuje na jedno z 31 čísel po obvodu číselníku. Den v týdnu a měsíc se zobrazují v  okéncích umístěných vedle sebe pod pozicí 12 a spodní polovinu číselníku vyplňuje ukazatel měsíčních fází. Indexy hodin tvoří římské číslice, zatímco arabské číslice rozdělují obvod číselníku na minutové úseky. Tento ušlechtilý design umocňují štíhlé modré ručky. Pouzdro vyrobené z 18kt červeného zlata je samo o sobě uměleckým dílem. Zlato, použité k jeho výrobě váží zhruba 69 gramů a dalších téměř 13 gramů červeného zlata je použito na výrobu trnové spony, což ještě zvyšuje hodnotu danou precizním řemeslným zpracováním tohoto modelu.

Zadní strana pouzdra o průměru 42 mm umožňuje sledovat pohyb mechanického strojku s automatickým nátahem, který je interně značen jako MB4810/912, nicméně se jedná o základ ETA 2824-2 s modulem Dubuis Depraz 9000. Luxusní řemínek z hnědé krokodýlí umocňuje noblesní vzhled této hodinářské klasiky. K dispozici je i provedení z leštěné oceli.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.