Sociální sítě
Nahoru

Rum opravdu drsných chlapů – příběh legendy

Slavné české bary už poměrně dlouho těší návštěvníky kořeněným rumem Sailor Jerry. O ten se nově v rámci České a Slovenské republiky stará společnost Rémy Cointreau, která se stala výhradním dovozcem společnosti William Grant & Sons. Své portfolio tak rozšířila o nejrychleji rostoucí spiced rum v USA a podle slov brand manažera značky Alberta Sýkory jsou s ním velké plány i na našem trhu. První vlaštovkou byla akce, která do BMW Riders&Drivers klubu White Blue v Jílovém u Prahy přitáhla nejenom barmany slavných pražských barů, ale také portál iLuxus a také Louise Lewis-Smitha, který je ambasadorem tohoto skvostného rumu. Rumu, který má za sebou nevšední příběh, který rozhodně stojí za to. Příběh rumu Sailor Jerry je natolik silný, že dokáže inspirovat miliony lidí na celé planetě – Norman Collins alias Sailor Jerry je totiž otcem a legendou klasického „old school“ tattoo. Pokud byste zatoužili mít jeho ikonickou kérku, museli byste se vydat zpět v čase do minulého století na pobřeží Havaje. Zde v zapadlé uličce hlavního města Honolulu se setkávali námořníci z celého Pacifiku a nechávali si inkoustem zdobit svá nabušená těla.

Sám Norman byl také námořník, plavil se i na dálný východ a inspirace asijskou kulturou ho provázela při tatérské dráze, se kterou v devatenácti začínal v Chicagu. Proslavil se však až na Havaji, kde spojil své umění s nespoutaným životem námořníků a vojáků, kteří mířili na pobřeží užít si 48 hodin divoké jízdy. Pevninu většina z nich opouštěla s nesmazatelnou vzpomínkou v podobě Normanova tetováním. Umění Sailora Jerryho se tak stalo kultem a rychle se rozšířilo z drsné námořnické subkultury mezi běžné smrtelníky. Byli to právě stoupenci této tatérské legendy, kteří na začátku devadesátých let nastartovali značku Sailor Jerry, ve které duch osobnosti Normana Collinse žije dál – ať už jde o kolekci oblečení nebo výjimečný rum. Neboť co jiného než jemný kořeněný rum vystihuje lépe divoký život námořníka. Sailor Jerry je založen na originální US receptuře a má výrobní postup velice blízký ostatním špičkovým karibským rumům. Projde si vším – fermentací, destilací, zráním, filtrací, lahvováním… Co ho ale činí naprosto jedinečným je koření. Do každé várky je přidána speciální směs, která obsahuje například zázvor, skořici, hřebíček, vanilku, ale i infuzi přírodní limety. Rumy, ze kterých je Sailor Jerry míchán, pocházejí výhradně z Karibiku, který je už přes 400 let srdcem a duší tohoto destilátu. Samotné dochucování rumu kořením je stará námořnická tradice, která vznikla z prostého důvodu – zmírnění drsné chuti tehdejších rumů. Ta už je dávno minulostí, ale umění míchání silic zůstalo a vedlo až k vytvoření špičkového Sailor Jerry spiced. Jako každý správný rum má – na rozdíl od řady konkurentů v kategorii kořeněných rumů – obsah alkoholu 40 %, aby doručil ideální vyváženou kombinaci opravdové „námořnické síly“ třtinového destilátu a jemných exotických koření v každé láhvi rumu Sailor Jerry spiced. Ten se, v duchu kultu námořníka a tatéra Collinse, stal symbolem samostatného a nespoutaného životního stylu, věcí a hodnot, které má rád člověk, který ví, co chce a kde to dostane. Člověk, který se řídí heslem všechno nebo nic.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.