Sociální sítě
Nahoru

Příští léto už vás doma hmyz obtěžovat nebude

Chránit své nejbližší před následky alergické reakce na bodnutí hmyzem je více než potřebné. Nejspolehlivější mechanickou ochranou proti létajícímu dotěrnému hmyzu jsou sítě proti hmyzu.

Sítě proti hmyzu slouží jako důležitá prevence nepříjemných bodnutí, zabezpečují spokojený a nerušený spánek a chrání interiér a potraviny před infikací trusem. Přestože nemáte ve svém okolí alergika a spíte skutečně tvrdě, určitě vám není příjemné pomyšlení, že moucha sedící na vašem chlebu mohla před chvílí hodovat na trusu venku.

Síť umístíte na okna i dveře

Společnost K-system, která sítě proti hmyzu vyrábí, dodává na trh množství sítí na okna i dveře včetně luxusních provedení v laminaci dřeva nebo v barvě přizpůsobené barvě oken. Dodává také nejmodernější typ ochrany – plisované sítě proti hmyzu.

  • Nezáleží přitom, zda máte plastová, hliníková či dřevěná okna a dveře.
  • Většina okenních sítí je konstruována tak, aby nebylo nutné zasahovat vrtáním do rámu.
  • Na přání vám vyrobí profil sítě v libovolném odstínu RAL i laminaci dřeva, tolik žádané pro barevné sladění s dřevěnými okny

To samé platí i o výběru síťovin. Společnost K-system vyrobí síť na míru v barvě RAL i v imitaci dřeva, a dokonce vám dá na výběr i z množství síťovin, které se vzájemně liší hustotou oka, barvou, ale například i propustností světla.

Která síťovina je nejlepší?

Na základě výsledku laboratorního měření na Slovenské technické univerzitě ve Zvoleně bylo zjištěno, že:

  • Nejlepší propustnost světla má hliníková síťovina – 71,9 % (100 % odpovídá intenzitě světla bez sítě)
  • Na druhém místě se umístila standardní černá a šedá síťovina – propustnost 65,6 %
  • Třetí příčku získala zesílená síťovina Pet Screen, která je vhodná pro majitele kočičky nebo psíka menšího vzrůstu – propustnost 37,6 %.
  • Thermoscreen, která pomáhá odrážet sluneční záření, má propustnost světla až 34,6 %.
  • Nejnižší propustnost světla má bílá síťovina typu screen – 12,8 %.

Síťoviny světlé barvy mají horší propustnost světla než síťoviny barvy tmavé. V praxi to znamená, že pokud si objednáte síťovinu černé barvy, bude výhled z interiéru do exteriéru jasnější než v případě šedé síťoviny.

U plisovaných sítí dávejte pozor na padělky

Společnost K-system byla prvním výrobcem plisovaných sítí v České i Slovenské republice. Má nejširší sortiment plisovaných sítí jak na okna, tak na dveře a svým zákazníkům poskytuje možnost výběru podle šířky a barvy síťoviny.

Na trhu se bohužel vyskytlo i několik napodobenin plisovaných sítí vyráběných z komponentů asijského původu. Rozdíly poznáte zejména v designovém provedení, tloušťka profilů nebo kvalita síťoviny a napínacích šňůr totiž není zjistitelná pouhým okem. Nízká kvalita napodobenin kvalitních plisovaných sítí se projeví zejména na krátké životnosti.

Hledejte vypínací šňůry Dyneema®

Ve funkčnosti plisovaných sítí hrají podstatnou roli vypínací šňůry značky Dyneema®. Tyto šňůry se vyznačují mimořádnou pevností v tahu a vyrábí se technologií gelového svařování. Dyneemové vlákno je oplétané polyesterovým vláknem. Vyniká velice dobrou odolností vůči chemikáliím, mikroorganismům a co je mimořádně důležité – i slunečnímu záření. Sítě jsou totiž během letního období trvale vystavěny slunečnímu záření.

Další důležitým faktorem vypovídajícím o vysoké kvalitě šňůry plisovaných sítí značky K-system je koeficient vysoké odolnosti vůči tření, který je porovnatelný s teflonem. Vlákno Dyneema je téměř nenasákavé. Pracovní teplota je do 70°C, krátkodobě až do 100°C.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.