Sociální sítě
Nahoru

Jameson s novou etiketou na svatého Patrika

Ještě sice nějaký ten čas zbývá, než se oblékneme do zelené, abychom oslavili svátek svatého Patrika, ale o tom, jaký kabát na sebe vezme limitovaná edice irské whiskey Jameson je rozhodnuto! To, co je pro Američana Den nezávislosti, to je pro Ira svátek svatého Patrika. Byl to právě on, kdo do tehdy pohanského Irska přinesl křesťanství. Původní náboženský rozměr byl staletími potlačen, ale důvod pro pořádnou oslavu tu zůstal. Každoročně ulice měst po celém světě 17. března zaplaví zelená vlna a značka Jameson se k ní s hrdostí přidává. I v tomto roce se tento poklad všech Irů a milovníků kvalitní irské whiskey oblékne do svátečního. Pod víčkem ale samozřejmě najdete to, co hledáte – třikrát destilovanou a kvalitní whiskey, jak ji dobře znáte.

Láhev jedinečné whiskey Jameson se přes dvě staletí téměř nezměnila, ale v posledních letech v tento čas oslavuje svátek svatého Patrika zcela jedinečnou cestou. Jameson oslovuje známé umělce, aby pro tuto příležitost navrhli etiketu, která ozdobí dnes už přímo legendární láhev. V letošním roce měl tu čest známý irský ilustrátor a designer Dermont Flynn, spolupracující s řadou prestižních společností – Pentagram, The Guardian, Adidas, Vodafone, Vogue, Christies, Harpers Bazaar, The Irish Times, Custo Barcelona a dalšími. Dermont Flynn pochází přímo z Dublinu a snad právě proto se mu na jeho etiketě podařilo zcela originálním způsobem zachytit památky, zvuky a atmosféru tohoto města a zprostředkovat ji tak vyznavačům irské whiskey. Na etiketě tak najdete například motiv inspirovaný známou dublinskou jehlou Spire of Dublin nebo třeba sochu Jamese Joyce či Molly Malone. Jsou zde zachyceny také některé hovorové fráze v irském slangu. Etiketa vám tak odhalí poklady hlavního města Irska. Hravý a mladý duch talentovaného umělce Dermonta Flynna se jednou provždy zapsal do historie oblíbené whiskey Jameson.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.