Sociální sítě
Nahoru

Kurzy pivního sommeliérství v Krušovicích

Tento týden je tomu rok, co se v Krušovicích začaly pořádat Speciální kurzy pivního sommeliérství a technologie výroby a čepování piva. Za rok 2013 prošla těmito celodenními kurzy téměř stovka návštěvníků, z čehož jedna pětina byly ženy, které se leckdy prokazovaly lepšími znalostmi o pivě než muži! Nejčastějšími frekventanty byli obyvatelé Prahy, ale cestu si sem našli i návštěvníci z Moravy. Cílem těchto kurzů je informovat účastníky podrobněji o historii, výrobě a druzích piva a naučit je pivo správně degustovat. Součástí programu je i tzv. párování piva s jídlem, kdy se návštěvníci dozvědí, co se k jednotlivým druhům piva hodí nejlépe a při ochutnávce si to ověří v praxi.

Speciální kurz se může stát vhodným dárkem k narozeninám nebo školením pro odborníky, kteří stále hledají inovace v restauratérství. Pořádají se jednou za měsíc a je třeba se na ně nejprve zaregistrovat. Krušovický pivovar nabízí také klasické exkurze, při kterých se lze podívat do jednotlivých provozů pivovaru. Cílem exkurzí je informovat návštěvníky o historii pivovaru, používaných surovinách, technologických postupech a všech fázích výroby piva. Návštěvnickou trasu si v loňském roce prošlo téměř 53 tisíc, což je o 5 procent více než v roce 2012. Skladba návštěvníků se podle manažera krušovických exkurzních programů J. Helebranta příliš nemění, převažují ti z rusky mluvících zemí, kde jsou krušovická piva známá a ceněná. Josef Helebrant dále upozorňuje i na vzrůstající počty návštěv odborné veřejnosti, tedy hostinských či barmanů ze zahraničí, konkrétně Velké Británie a Skotska.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.