Degustace | 27.2.2014 | Marek Zelený

Kurzy pivního sommeliérství v Krušovicích

Tento týden je tomu rok, co se v Krušovicích začaly pořádat Speciální kurzy pivního sommeliérství a technologie výroby a čepování piva. Za rok 2013 prošla těmito celodenními kurzy téměř stovka návštěvníků, z čehož jedna pětina byly ženy, které se leckdy prokazovaly lepšími znalostmi o pivě než muži! Nejčastějšími frekventanty byli obyvatelé Prahy, ale cestu si sem našli i návštěvníci z Moravy. Cílem těchto kurzů je informovat účastníky podrobněji o historii, výrobě a druzích piva a naučit je pivo správně degustovat. Součástí programu je i tzv. párování piva s jídlem, kdy se návštěvníci dozvědí, co se k jednotlivým druhům piva hodí nejlépe a při ochutnávce si to ověří v praxi.
Speciální kurz se může stát vhodným dárkem k narozeninám nebo školením pro odborníky, kteří stále hledají inovace v restauratérství. Pořádají se jednou za měsíc a je třeba se na ně nejprve zaregistrovat. Krušovický pivovar nabízí také klasické exkurze, při kterých se lze podívat do jednotlivých provozů pivovaru. Cílem exkurzí je informovat návštěvníky o historii pivovaru, používaných surovinách, technologických postupech a všech fázích výroby piva. Návštěvnickou trasu si v loňském roce prošlo téměř 53 tisíc, což je o 5 procent více než v roce 2012. Skladba návštěvníků se podle manažera krušovických exkurzních programů J. Helebranta příliš nemění, převažují ti z rusky mluvících zemí, kde jsou krušovická piva známá a ceněná. Josef Helebrant dále upozorňuje i na vzrůstající počty návštěv odborné veřejnosti, tedy hostinských či barmanů ze zahraničí, konkrétně Velké Británie a Skotska.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz