Sociální sítě
Nahoru

Kurzy pivního sommeliérství v Krušovicích

Tento týden je tomu rok, co se v Krušovicích začaly pořádat Speciální kurzy pivního sommeliérství a technologie výroby a čepování piva. Za rok 2013 prošla těmito celodenními kurzy téměř stovka návštěvníků, z čehož jedna pětina byly ženy, které se leckdy prokazovaly lepšími znalostmi o pivě než muži! Nejčastějšími frekventanty byli obyvatelé Prahy, ale cestu si sem našli i návštěvníci z Moravy. Cílem těchto kurzů je informovat účastníky podrobněji o historii, výrobě a druzích piva a naučit je pivo správně degustovat. Součástí programu je i tzv. párování piva s jídlem, kdy se návštěvníci dozvědí, co se k jednotlivým druhům piva hodí nejlépe a při ochutnávce si to ověří v praxi.

Speciální kurz se může stát vhodným dárkem k narozeninám nebo školením pro odborníky, kteří stále hledají inovace v restauratérství. Pořádají se jednou za měsíc a je třeba se na ně nejprve zaregistrovat. Krušovický pivovar nabízí také klasické exkurze, při kterých se lze podívat do jednotlivých provozů pivovaru. Cílem exkurzí je informovat návštěvníky o historii pivovaru, používaných surovinách, technologických postupech a všech fázích výroby piva. Návštěvnickou trasu si v loňském roce prošlo téměř 53 tisíc, což je o 5 procent více než v roce 2012. Skladba návštěvníků se podle manažera krušovických exkurzních programů J. Helebranta příliš nemění, převažují ti z rusky mluvících zemí, kde jsou krušovická piva známá a ceněná. Josef Helebrant dále upozorňuje i na vzrůstající počty návštěv odborné veřejnosti, tedy hostinských či barmanů ze zahraničí, konkrétně Velké Británie a Skotska.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.