Sociální sítě
Nahoru

Kam v Brně na jednání? Nabízí se originální The Cat Café

Brno nabízí velké množství úžasných zákoutí a jeho noční život se neustále začíná projevovat i na nově otevřených barech a kavárnách. A zatímco gurmáni prahnoucí po kulinářských zážitcích vyhledávají místní restaurace jako je Borgo Agnese, italská lAbbuffata nebo Boulevard hned vedle dovedení scény Městského divadla, baristé, milovníci dobré kávy a příznivci umění se scházejí na místech jiných. Jedním z nich je nedávno otevřená kavárna The Cat Café, která se nachází pouhých 200 metrů od vily Tugendhat, která je jako jediná památka moderní architektury v České republice zapsána na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Nekuřácká kavárna v Černých Polích zaujme hlavně svou originalitou. Její členité interiéry lákají retro stylem, který prochází skrze pop art až po modernu – je tedy čistě a jen na vás, kterou místnost si pro svůj šálek kávy nebo k chutnému dortíku vyberete. Na rozdíl od jiných i zde kavárna překvapí. Moučníky a dezerty totiž nejsou dodávány, ale vznikají právě zde. Luxus chutí na zakázku? Proč ne! Na vyžádání vám zde připraví i ten váš oblíbený. Samozřejmě to zde není jen o dezertech. Od 8h ranní se zde můžete těšit na snídaně. Nejvíce asi zaujme domácí pečený chléb s bazalkovým pestem a kozím sýrem nebo několik druhů omelet a palačinek. Nechybí zde ani obědy s italským nádechem, jako jsou lasagne s mletým masem a grilovaným lilkem, tagliatelle se smetanovou omáčkou a kousky kuřecího masa nebo domácí ravioli plněné sýrem. Milovníky masa potěší dokonalá klasika v podání konfinovaných vepřových líček na červeném víně s těstovinami. Stále chladné počasí nabádá proložit procházky v okolí funkcionalistické stavby také sklenkou dobrého vína. Kromě toho, že je kavárna přizpůsobena přítomnosti dětí i psů, je připravena i na náročnější klientelu. Z nápojového lístku tak ihned padne do oka Stephanuus, tedy sekt z ryzlinku rýnského, který v roce 2010 získal Pratur Wine Trophy a obdržel také stříbrnou medaili AWC Vienna v témže roce. Důvod? Jeho květové aroma a dominantní ovocná chuť jablíček a broskví skvěle doplní jedinečné místní vafle či palačinky. A jak portál iLuxus kavárnu hodnotí? Romantický charakter prostor, unikátní řešení interiéru a velmi příjemná obsluha potvrzují, že v kulturním a divadlem žijícím Brně je přesně tento typ kaváren žádaným. The Cat Café tak rozhodně stojí za návštěvu. Kaviár a lanýže zde nečekejte, luxus však není pouze o okázalosti. Příjemné prostředí se postará o vše za vás a vy si v klidu přijdete na jiné myšlenky a odpočinete si. A to za to stojí, ne?

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.