Degustace | 13.3.2014 | Marek Zelený

Chagall´s Restaurant stále imponuje

Právě od dnešního dne bude možné v útulných prostorách Chagall´s Club Restaurantu objednávat zcela nové menu sestavené šéfkuchařem Markem Procházkou. Ten se v luxusní restauraci v centru Prahy pracoval na pozici zástupce šéfkuchaře, ale konečně se odhodlal a přijal výzvu a tento post obsadil. Jeho ideje se tak mohou zhmotnit ve skutečnost a kulinářské vize proměnit v realitu. Nové menu, sestavené právě Markem Procházkou, jakoby přivolávalo léto, ale s jemným ohledem na složité chutě zimy, respektive jara. Zatímco příznivce lehkých jídel a vín zaujme carpaccio z chobotnice doprovázené fenyklem, cherry rajčátky, piniovými oříšky a citronovým vinegret z oleje Full Moon, tak pro vyznavače aromatických vín, jako je třeba australský Barking Owl, jsou připraveny jehněčí kotletky s hráškovým pyré, restovanou karotkou a jusem z konfitovaného česneku. Lehký oběd navíc dokáže zajistit perfektně připravený marinovaný mořský vlk, jehož jemnou chuť zvýrazní chutney z manga a máslový Chips! Pro opravdu náročné doporučujeme Montrachet klasifikace Grand Cru z vinic Louis Latou s cenovou 21 600 Kč! Ne každý je však vždy hladový a dokáže navíc ocenit celé nové menu nebo nové dezerty, jako je pana cotta z čaje Dammann, pomeranče, maracui a pistáciové zmrzliny. Právě z těchto důvodů tedy vzniklo i degustační menu. Novinkou je také tak zvané „small portion“ menu, ze kterého na své chuťové pohárky pyšní zákaznící mohou ochutnat více pokrmů z menu, a to formou malých degustačních porcí. Mohou si tak vytvořit své vlastní degustační menu nebo si prostě dát jen něco malého, když nemají hlad, ale jen chuť.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz