Sociální sítě
Nahoru

Odměňujte se… s Jameson Select Reserve!

Dobré pití zcela jistě patří mezi naše malé odměny. Pokud jde o to, najít si něco skutečně výjimečného, lze hledání usnadnit. Tuto podmínku totiž jednoznačně splňuje produkt oblíbené značky Jameson – JAMESON SELECT RESERVE. Pokud patříte mezi milovníky destilátů, Jameson Whiskey určitě dobře znáte. Jako nejprodávanější irská whiskey na světě má Jameson mnoho příznivců. Právě pro ně a možná také proto, aby se jejich počet ještě rozšířil o ty největší fajnšmekry, přišla značka s výběrem, který se vyrábí zcela unikátním procesem a jen jednou za rok. Výsledkem je super prémiová whiskey nejvyšší kvality, která je v každém baru vzácností.

Ptáte se, jak poznáte rozdíl na jazyku? Jednoduše. Má plnější, sladší chuť a je opravdu lahodná. Než ovšem destilérka dospěje k tomuto výsledku, dá to skutečně hodně práce. JAMESON SELECT RESERVE je stařená irská whiskey, která zraje ve 2x vypálených dubových sudech po bourbonu (tzv. black barrels) a sudech po sherry. Jde o unikátní mix whiskey z rukou Master blendera, jejíž některé složky se vyrábí exkluzivně a pouze jednou za rok. Výsledek tohoto tahu značky Jameson na sebe nenechal dlouho čekat – přestože byl JAMESON SELECT RESERVE původně určen pouze pro americký trh, obrovský ohlas jej předurčil k cestě i na evropské trhy. A jak si tuto lahůdku nejlépe vychutnat? Zkuste ji samotnou při pokojové teplotě. Tak v ní nejlépe najdete jemné tóny ovoce, vanilky a dřevité kořeněnosti. Česká ambasadorka značky Jameson Lucie Poláková přidává tip, jak nejsnadněji jednotlivé podtóny rozpoznat:

Napijte se whiskey, nechte ji zhruba 3–5 vteřin poválet na jazyku a polkněte. Napijte se podruhé, protože napodruhé budou vaše chuťové buňky reagovat lépe – pootevřou se a rozpoznáte chutě jednodušeji. Hledejte jemné tóny charakteristické pro pot still whiskey, se silnou příchutí exotického ovoce, konkrétně papáji, nektarinek, sušených meruněk či manga. Rozpoznáte příchuť vanilky, která pochází ze zrání v bourbonovém sudu. Závěr whiskey bude dlouhý, s příjemným dotekem dřevitosti, které whiskey přináší právě zrání v dubových sudech.“

Ať už podáváte JAMESON SELECT RESERVE významné společnosti, nebo k významné příležitosti, anebo se jím prostě jen odměňujete sami po náročném pracovním dni, máte hned několik variant, jak si ho vychutnat: Variantu samotné whiskey nebo whiskey servírované s ovocem už jsme jmenovali, zbývá tedy třetí tip: Jameson Select Cocktail. Kombinace výběrového Jamesona, javorového sirupu, limetek a dalších výjimečných přísad nikoho nenechá na pochybách, že jste vynikající hostitel, a také Vy sami si chvíli odpočinku skutečně vychutnáte. Až budete vybírat přísady, nezapomeňte na toho správného Jamesona – poznáte ho podle černozlaté etikety, která dokonale vystihuje jeho prémiový obsah.

JAMESON SELECT COCKTAIL

5 cl Jameson Select Reserve

0,75 cl javorového sirupu

Vymáčknout osminku limetky

1 střik Jerry Thomas Bitters

Sušená limetka a celá skořice na ozdobu

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.