Sociální sítě
Nahoru

Chagall´s Restaurant stále imponuje

Právě od dnešního dne bude možné v útulných prostorách Chagall´s Club Restaurantu objednávat zcela nové menu sestavené šéfkuchařem Markem Procházkou. Ten se v luxusní restauraci v centru Prahy pracoval na pozici zástupce šéfkuchaře, ale konečně se odhodlal a přijal výzvu a tento post obsadil. Jeho ideje se tak mohou zhmotnit ve skutečnost a kulinářské vize proměnit v realitu. Nové menu, sestavené právě Markem Procházkou, jakoby přivolávalo léto, ale s jemným ohledem na složité chutě zimy, respektive jara. Zatímco příznivce lehkých jídel a vín zaujme carpaccio z chobotnice doprovázené fenyklem, cherry rajčátky, piniovými oříšky a citronovým vinegret z oleje Full Moon, tak pro vyznavače aromatických vín, jako je třeba australský Barking Owl, jsou připraveny jehněčí kotletky s hráškovým pyré, restovanou karotkou a jusem z konfitovaného česneku. Lehký oběd navíc dokáže zajistit perfektně připravený marinovaný mořský vlk, jehož jemnou chuť zvýrazní chutney z manga a máslový Chips! Pro opravdu náročné doporučujeme Montrachet klasifikace Grand Cru z vinic Louis Latou s cenovou 21 600 Kč! Ne každý je však vždy hladový a dokáže navíc ocenit celé nové menu nebo nové dezerty, jako je pana cotta z čaje Dammann, pomeranče, maracui a pistáciové zmrzliny. Právě z těchto důvodů tedy vzniklo i degustační menu. Novinkou je také tak zvané „small portion“ menu, ze kterého na své chuťové pohárky pyšní zákaznící mohou ochutnat více pokrmů z menu, a to formou malých degustačních porcí. Mohou si tak vytvořit své vlastní degustační menu nebo si prostě dát jen něco malého, když nemají hlad, ale jen chuť.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.