Sociální sítě
Nahoru

Chagall´s Restaurant stále imponuje

Právě od dnešního dne bude možné v útulných prostorách Chagall´s Club Restaurantu objednávat zcela nové menu sestavené šéfkuchařem Markem Procházkou. Ten se v luxusní restauraci v centru Prahy pracoval na pozici zástupce šéfkuchaře, ale konečně se odhodlal a přijal výzvu a tento post obsadil. Jeho ideje se tak mohou zhmotnit ve skutečnost a kulinářské vize proměnit v realitu. Nové menu, sestavené právě Markem Procházkou, jakoby přivolávalo léto, ale s jemným ohledem na složité chutě zimy, respektive jara. Zatímco příznivce lehkých jídel a vín zaujme carpaccio z chobotnice doprovázené fenyklem, cherry rajčátky, piniovými oříšky a citronovým vinegret z oleje Full Moon, tak pro vyznavače aromatických vín, jako je třeba australský Barking Owl, jsou připraveny jehněčí kotletky s hráškovým pyré, restovanou karotkou a jusem z konfitovaného česneku. Lehký oběd navíc dokáže zajistit perfektně připravený marinovaný mořský vlk, jehož jemnou chuť zvýrazní chutney z manga a máslový Chips! Pro opravdu náročné doporučujeme Montrachet klasifikace Grand Cru z vinic Louis Latou s cenovou 21 600 Kč! Ne každý je však vždy hladový a dokáže navíc ocenit celé nové menu nebo nové dezerty, jako je pana cotta z čaje Dammann, pomeranče, maracui a pistáciové zmrzliny. Právě z těchto důvodů tedy vzniklo i degustační menu. Novinkou je také tak zvané „small portion“ menu, ze kterého na své chuťové pohárky pyšní zákaznící mohou ochutnat více pokrmů z menu, a to formou malých degustačních porcí. Mohou si tak vytvořit své vlastní degustační menu nebo si prostě dát jen něco malého, když nemají hlad, ale jen chuť.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.