Sociální sítě
Nahoru

Burgery s plátky z ryzího zlata

Zažijte symfonii chutí, vydejte se vstříc šťavnatým burgerům z nejlepšího amerického hovězího v doprovodu zralého francouzského sýra, završeného lupínky 24karátového zlata. Pravý americký steakhouse George Prime v Praze má na svém jídelníčku i zcela originální Oligarch Burgery, které se směle řadí do nejvyšší labužnické třídy. Maso – špičkové Wagyu provoněné arkansaským sluncem – pochází z americké farmy Morgana Davise.

Samozřejmě si sami pečlivě vybíráme a meleme ty nejlepší kousky masa. Z nich si vlastnoručně mícháme náš mix na burgery. U nich je důležité zvolit správný podíl libového a tučnějšího masa. To je naše know-how, díky němuž docílíme jedinečné jemnosti, šťavnatosti a chuti,“ říká šéfkuchař Martin Hnilička.

K hovězímu se jemně vinou restovaná francouzská kachní játra foie gras, o výraznější tóny se stará normandský sýr Brillat Savarin, který zraje 1 až 2 týdny v jeskyni spolu s lanýžovým aioli. To vše rozjasňují plátky ryzího zlata jemně zahnízděné v sezamové bulce.

George Prime Steak restaurant přímo v centru Prahy, a to v ulici Platnéřská 19, nabízí také výběr hovězích steaků z kusů ve standardu Black Angus USDA Prime Beef zaručujícím prvotřídní kvalitu. Prostory restaurace mají moderní a čistý design od předních světových návrhářů. Unikátní enotéka restaurantu přitom skýtá možnost otevřít hodně drahá vína a ochutnat z nich třeba jen skleničku.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.