Sociální sítě
Nahoru

Chorvatský mlýn nabídne carpaccio z istarského hovězího

Jméno Boškarin zní jako jméno pradávného božstva – a vskutku díky němu získáte přímo božský zážitek, i když je to název specifické rasy chorvatského skotu. Vypravte se do restaurace Chorvatský mlýn ukryté v klidném zákoutí pražské Šárky a ochutnejte tuto chorvatskou delikatesu – carpaccio připravené z mladých býků Boškarinů. Tento skot se pase pouze na pastvinách, kde roste typická středomořská vegetace bohatá na minerální soli, díky čemuž má maso jinou strukturu, chuť i vůni a zvýšený podíl nenasycených mastných kyselin. Příprava pokrmů z masa Boškarina je náročná jak časově, tak co do znalostí a zkušeností, proto jenom prvotřídní kuchaři dokáží z Boškarina připravit skvělé pokrmy. Díky zkušenému šéfkuchaři Karlu Matyášovi bude mít Chorvatský mlýn jako jediný v Česku maso z Istarského Boškarina. Jídelní lístek v Chorvatském mlýně obohatí také mladá jehňátka pečená na venkovním rožni, nově budou zařazena jarní lehká jídla jako například krůtí prsa marinovaná v čerstvých bylinkách, bílá ryba připravovaná v páře se zeleninou a mangoldem, zelný salát s kozím sýrem, dýňovým olejem a ořechy. Pokrmy jsou stvořeny podle originálních receptur šéfkuchaře Karla Matyáše. Výjimečné pokrmy k dokonalosti dovedou skvělá vína, která vám ke každému chodu doporučí místní sommelier. Vinotéka vedle chorvatských vín zahrnuje i vína česká, italská a francouzská doplněná výběrem sektů a šampaňských. Díky skvělé kuchyni, ale i jedinečné lokalitě je Chorvatský mlýn přímo stvořený k rodinné oslavě, romantické večeři ve dvou i firemní akci. K dispozici je 70 míst, salónek s krbem, zimní prosklená terasa a letní zahrádka. Restaurace má své parkoviště.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.