Sociální sítě
Nahoru

Chorvatský mlýn nabídne carpaccio z istarského hovězího

Jméno Boškarin zní jako jméno pradávného božstva – a vskutku díky němu získáte přímo božský zážitek, i když je to název specifické rasy chorvatského skotu. Vypravte se do restaurace Chorvatský mlýn ukryté v klidném zákoutí pražské Šárky a ochutnejte tuto chorvatskou delikatesu – carpaccio připravené z mladých býků Boškarinů. Tento skot se pase pouze na pastvinách, kde roste typická středomořská vegetace bohatá na minerální soli, díky čemuž má maso jinou strukturu, chuť i vůni a zvýšený podíl nenasycených mastných kyselin. Příprava pokrmů z masa Boškarina je náročná jak časově, tak co do znalostí a zkušeností, proto jenom prvotřídní kuchaři dokáží z Boškarina připravit skvělé pokrmy. Díky zkušenému šéfkuchaři Karlu Matyášovi bude mít Chorvatský mlýn jako jediný v Česku maso z Istarského Boškarina. Jídelní lístek v Chorvatském mlýně obohatí také mladá jehňátka pečená na venkovním rožni, nově budou zařazena jarní lehká jídla jako například krůtí prsa marinovaná v čerstvých bylinkách, bílá ryba připravovaná v páře se zeleninou a mangoldem, zelný salát s kozím sýrem, dýňovým olejem a ořechy. Pokrmy jsou stvořeny podle originálních receptur šéfkuchaře Karla Matyáše. Výjimečné pokrmy k dokonalosti dovedou skvělá vína, která vám ke každému chodu doporučí místní sommelier. Vinotéka vedle chorvatských vín zahrnuje i vína česká, italská a francouzská doplněná výběrem sektů a šampaňských. Díky skvělé kuchyni, ale i jedinečné lokalitě je Chorvatský mlýn přímo stvořený k rodinné oslavě, romantické večeři ve dvou i firemní akci. K dispozici je 70 míst, salónek s krbem, zimní prosklená terasa a letní zahrádka. Restaurace má své parkoviště.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.