Sociální sítě
Nahoru

Ford vystavuje nový Ford Mustang 305 metrů nad ulicemi Manhattanu

Celý svět si ode dneška připomíná 50 let Fordu Mustang. Jak lépe oslavit kulaté výročí této automobilové legendy než jejím vystavením na vrcholu jedné z nejslavnějších výškových budov světa? Jakmile se Ford dohodl s Empire State Building, že nový Mustang Convertible vystaví na vyhlídkové terase v 86. patře tohoto mrakodrapu, obrátil se na DST Industries, svého dlouholetého partnera, který má s podobnými operacemi bohaté zkušenosti.

Ford Motor Company a DST Industries, společnost sídlící v michiganském městě Romulus, spolupracují už téměř šest desetiletí. V celé 83leté historii Empire State Building se na její vyhlídkové terase vystavovalo zatím jen jediné auto. Byl to v roce 1965 právě Ford Mustang a o jeho instalaci se postarala už tehdy firma DST.

Podobná operace se v celé historii odehrála zatím jen jednou, v říjnu 1965. Lidé z DST, mezi nimiž byl i technik Claude Cochran (dnes už v penzi), tehdy rozmontovali Ford Mustang na části dostatečně skladné na to, aby se daly vyvézt na vrchol budovy ve výtahu.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.