Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná série nového Fordu Mustang

Padesát let po premiéře jednoho z nejobdivovanějších automobilů na světě přichází Ford s limitovanou sérií nového Mustangu. Model „50 Year Limited Edition“ se začne prodávat na podzim a vyrobeno bude pouze 1964 exemplářů. Verze „50 Year Limited Edition“, která vychází z nového Mustangu Fastback se sportovním paketem, nabídne zákazníkům vedle vynikajících jízdních výkonů také nezaměnitelný vzhled, snadno rozeznatelný od ostatních Mustangů. Pro sérii „50 Year Limited Edition“ jsou určeny dva exkluzivní odstíny laku karoserie. Zákazníci si budou moci vybrat mezi šestistupňovou manuální a samočinnou převodovkou.

Jediné dvě dostupné barvy karoserie budou bílá Wimbledon White (jako u Mustangu s pořadovým číslem 0001, který v dubnu 1964 koupil kapitán Stanley Tucker) a modrá Kona Blue. Obě jsou určeny výhradně pro tuto limitovanou sérii. Chromované rámečky zadních světel jsou inspirovány původním návrhem z roku 1962, jehož autorem je Gale Halderman. Tato studie se stala základem produkčního Mustangu, který byl představen v roce 1964. Původní tři oddělené svítilny na každé straně se ale nakonec pro sériovou výrobu změnily v jeden celek se třemi svislými pásy. K původní myšlence se designéři vrátili až nyní. Mustang „50 Year Limited Edition“ je také jedinou variantou modelového roku 2015, která bude mít na zadním čele falešný kryt víčka nádrže a označení „GT“ rozšířené o symbol „50 Years“.

Dalším unikátním designovým prvkem jsou vícedílná zadní boční okna. Na rozdíl od původního Fastbacku, kde žaluziový efekt vznikal prostřednictvím krycího dílu, dosahuje limitovaná edice nové generace podobného dojmu pomocí překrývajících se vrstev skla.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.