Nový šéfkuchař Marek Procházka se rozhodl vyjít vstříc žádostem hostů a pro první povelikonoční neděli připravil zcela jedinečný francouzský brunch. O svátcích totiž nemá každý možnost se sejít se svými přáteli a tak jediná neděle, která odděluje velikonoční svátky od svátků Prvního máje a potažmo Dne vítězství, může být zasvěcena právě jim.
Pro neděli 27. dubna vzniklo menu skládající se z bufetu, hlavních chodů i dezertů a to za 950 Kč na osobu, přičemž pro vinné párování bude nutné doplatit 350 Kč, případně 750 Kč dle druhů vín. Aby však setkání s přáteli mohlo probíhat s absolutním klidem a zákazníci nemuseli řešit své děti, tak ty mají (do 12ti let) celý brunch zdarma.
Kromě tradičních croissantů, sladkého pečiva a domácích džemů potěší v nabídce bufetu marinovaný uzený losos, koprový créme fraiche, quiche s kozím sýrem nebo francouzský tatarský biftek. Ti co preferují v žaludku raději teplé jídlo určitě ocení slavnou francouzskou cibulovou polévku nebo různé omelety. Favoritem portálu iLuxus.cz jsou však kachní rillettes a čekankový salát se sýrem s modrou plísní a s vlašskými ořechy.
Ze servírovaných chodů určitě nelze vynechat hovězí po Burgundsku nebo hovězí roštěná pečená na nízkou teplotu doplněná variací brambor. Pozornosti určitě neunikne foie gras steak a námi doporučovaná rybí bouillabaisse s omáčkou Rouille, ke které doporučujeme místní Chabli Damane des Malandes.
Co dodat? Snad jen, že francouzský brunch v Kozí ulici na Starém Městě se koná od 11 hodin.