Sociální sítě
Nahoru

Jaguar představil svou hvězdnou sestavu pro Mille Miglia 2014

Tým Jaguar Heritage Racing se zúčastní legendárního dálkového závodu klasických vozů Mille Miglia. Sestava se skládá z jezdců velmi zvučných jmen, kteří více jak 1 600 náročných kilometrů na trase Brescia-Řím-Brescia absolvují za volanty deseti vzácných historických vozů značky Jaguar.

Jay Leno, přední americký komik, televizní moderátor, sběratel vozů Jaguar a příznivec klasických aut, pojede se slavným roadsterem Jaguarem XK 120 z roku 1951. S tímto vozem závodil ve své době Sir James Scott-Douglas u týmu Ecurie Ecosse.

Manželé Elliot a Erin Gleaveovi budou řídit další proslulý Jaguar XK 120 z roku 1951. Je to bývalý závodní vůz Duncana Hamiltona s registrační značkou LXF 731. Elliot je známý jako úspěšný britský muzikant Example. Se svou ženou Erin se seznámil v době, kdy pracoval jako moderátor australské televize a Erin s ním dělala rozhovor pro MTV.

Na Mille Miglia, jehož oficiálním partnerem je značka Chopard, se ukáže také závodní kabriolet Jaguar XK 120 po Jimu Swiftovi. Tento vůz bude řídit britský herec Jeremy Irons. Skotská zpěváčka a skladatelka Amy MacDonald usedne za volant Jaguaru XK 140, který v minulosti patřil úspěšnému britskému závodníkovi Davidu Hobbsovi.

Mike Cross, Jaguar Vehicle Integrity Chief Engineer, bude řídit Jaguar XK 120 Coupé, který nese registrační značku LWK 707. S tímto vozem Stirling Moss překonal rychlostní rekord na okruhu v Monthlery. Spisovatel David Blakeley a Jodie Kidd, model, který se později stal televizním moderátorem, spolu usednou do Jaguaru XK 120. Jde o vůz, který v loňském ročníku řídil držitel Oscara herec Daniel-Day Lewis. Jaguar Heritage Racing rovněž nasadí tři slavné závodní C-Typy, které budou řídit osobnosti jako belgický zpěvák a skladatel Milow (Jonathan van den Broeck) nebo legendární zpěvák AC/DC a automobilový nadšenec Brian Johnson. Vítěz závodu 24 hodin Le Mans Andy Wallace bude řídit Jaguar C-Type, se kterým legendární pilot F1 Stirling Moss v roce 1952 zvítězil ve Velké ceně v Remeši.

Dva velikáni motorsportu Martin Brundle, bývalý pilot Jaguaru ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans a mistr světa sportovních prototypů, pilot F1 a expert přenosů F1 na SKY TV a bývalý pilot F1, Bruno Senna spolu usednou do slavného Jaguaru D-Type „Long Nose“. Jde o předposlední vyrobený exemplář s registrační značkou 393 RW. Tento legendární model letos slaví 60. výročí.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.