Sociální sítě
Nahoru

Tip na léto v Čechách: hotely sítě OREA hotels

Pokud přemýšlíte, kam vyrazíte na letní dovolenou či prodloužený víkend a rádi s rodinou poznáváte krásy naší vlasti, pak se nabízí síť hotelů OREA hotels, tedy největší český hotelový řetězec. Ze 17 hotelů sítě vybral portál iLuxus tři z nich, které jsou jako stvořené pro letní dovolenou. Šumava

Hluboké lesy, voňavé louky, osvěžující jezera a obzory plné hor, kopců a nádherných výhledů, to je národní park Šumava. Ideální místo pro turistiku, cyklovýlety, ale také lokalita, kde můžete provozovat spousty aktivit, jako jsou návštěvy hradů, muzeí, lanových parků či aquaparků.

Tip na hotel: OREA Wellness hotel Horizont, Železná ruda

Útulný hotel se 101 dvoulůžkovými pokoji ve sportovním a turistickém středisku Železná Ruda. V zimě hlavní lyžařské centrum Šumavy, v létě pak ideální výchozí pozice pro nezapomenutelné výlety. Černé i Čertovo jezero zvládnete navštívit pěšky za jeden den, nedaleko jsou také jezera Prášilské a Laka. Přímo v Železné Rudě můžete navštívit sklářskou expozici, muzeum loutek či Motomuzeum. Po celodenním výletě určitě oceníte zázemí hotelové restaurace či rozlehlé bazénové, fitness a wellness centrum hotelu. Ne nadarmo je hotel pojmenován OREA Wellness hotel Horizont. Vysočina

Pokud chcete strávit letní dovolenou či víkend daleko od rušných turistických center, popřemýšlejte o Vysočině. Vysočina, to je idylický obraz venkova: oblé kopce, voňavé lesy, rozlehlé louky, malebné rybníky, romantické potoky a cesty lemované alejemi. Najdete tu také řadu historických měst, kostelů, muzeí, technických památek a pozoruhodných míst, z nichž tři jsou zapsána v seznamu UNESCO.

Tip na hotel: OREA Hotel Devět Skal, Milovy-Sněžné

Rozlehlý hotel se 116 dvoulůžkovými pokoji, 11 trojlůžkovými pokoji a 3 apartmány se nachází na okraji malé vesničky Milovy, takže zde davy lidí či turistů rozhodně nenajdete. V okolí se nachází několik turistických tras pro pěší i cyklisty, nedaleko hotelu najdete romantický rybník. Osvěžit se můžete ale také v hotelovém bazénu, kompletně zrelaxovat pak v přilehlém wellness centru. Hotel nabízí příjemné posezení v hotelové restauraci 9skal, včetně velké terasy. Asi 3 minuty pešky od hotelu se na břehu rybníka nachází stylová Milovská restaurace, která nabízí bezpočet krajových specialit a také zajímavé kulturní akce. Brno

Pro ty, kteří si chtějí odpočinout v přírodě a zároveň to mít nedaleko do rušných měst, se nabízí nádherná lokalita okolo brněnské přehrady. Najdete zde mnoho sportovních a kulturních aktivit. V případě nepříznivého počasí pak budete mít jistotu, že se v této lokalitě nebudete nudit. Za návštěvu určitě stojí znovuotevřená Vila Tugendhat, stejně tak další pamětihodnosti a restaurace jihomoravské metropole.

Tip na hotel: OREA Wellness Hotel Santon

Nově zrekonstruovaný hotel na břehu brněnské přehrady disponuje 105 pokoji, velká část z nich nabízí krásné výhledy na přehradní jezero. To platí také o restauraci Panorama, jejíž název hovoří za vše. Hotel nabízí nově vybavené a zmodernizované wellness. Kromě relaxačního bazénu je k dispozici finská, tropická a selská sauna, parní lázeň nebo privátní solná oxyterapie.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.