Sociální sítě
Nahoru

Virtuální super GTI z hry pro PlayStation 3 se stává realitou

Volkswagen boří na legendárním srazu GTI u Wörthersee (28. až 31. května) hranice mezi virtuálním a reálným světem. Vynálezce Golfu GTI zde totiž představil koncept, který byl původně vytvořen jen jako čistě počítačové auto v bitech a bytech pro herní klasiku na PlayStation3 „Gran Turismo 6“ („GT6“ vyvinula společnost Polyphony Digital Inc.) – „GTI Roadster, Vision Gran Turismo“. Dvoumístný kabriolet je poháněn třílitrovým biturbo motorem V6 s celkovým výkonem 370 kW / 503 k. Benzínový motor V6 TSI s přímým vstřikováním dosahuje maximálního točivého momentu ve výši 560 Nm, a to mezi 4 000 a 6 000 otáčkami, přičemž točivý moment 500 Nm je dostupný již při 2 000 otáčkách. Extrémní výkon motoru TSI je přenášen na 20“ kola prostřednictvím 7stupňové dvojspojkové převodovky (DSG) a systému pohonu všech kol (4MOTION). Toto 1 420 kg lehké supersportovní auto dosahuje zrychlení z 0 na 100 km/h během 3,6 sekundy, přičemž maximální rychlost je 309 km/h!

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.