Sociální sítě
Nahoru

Golfista Lukáš Tintěra vyhrál hodinky Frederique Constant za milion

Rána za milion, tak se dá bez nadsázky nazvat výkon Lukáše Tintěry, který ve 3. ročníku golfového turnaje „D+D REAL CZECH CHALLENGE“ v resortu pod Kunětickou horou (29.5.-1.6.2014) jako jediný z českých golfistů prošel cutem a na jamce číslo 8 zahrál hole-in-one. Odměnou mu byla prémie – mechanické hodinky Fréderique Constant v hodnotě milion korun. „Jsou neskutečné, jako ze snu. Mám pocit, že se na ně dá jenom koukat, a že se snad ani nedají nosit. Vůbec teď nemůžu přemýšlet o tom, kam je poprvé vynesu, možná skončí doma v trezoru,“ říká s úsměvem Lukáš. Hodinky za milion jsou opravdovým hodinářským skvostem, pocházejí totiž z unikátní limitované série Fréderique Constant FC – 980EGF4H9 Tourbillon Grand Feu. Strojek mají umístěný v pouzdru z 18 karátového růžového zlata a je osazen emailovaným číselníkem. Model je 11. v pořadí z limitované série, čítající pouhých 188 kusů.

Sympatický golfista si hodinky stoprocentně užije, miluje totiž tenhle nezbytný pánský doplněk. Už od dětství toužil po nějakém krásném modelu a často stál u výkladních skříní hodinářství a představoval si, které z vystavených kousků by tak mohly být jeho. První hodinky v životě si tímto způsobem u maminky vyprosil ve svých patnácti letech. Tak dlouho chodil kolem výlohy a ukazoval jí je, až je dostal k Vánocům. Další mu ke dvacetinám věnoval jeho kmotr. Pak už si začal hodinky kupovat sám. Nikdy by ho ale nenapadlo, že ho k těm nejvzácnějším dovede jeho oblíbený sport. „Na takovou výhru jsem vůbec nepomýšlel, i na té osmé jamce jsem před odpalem jenom konstatoval, že jsou nádherné. Je to krásný bonus k té 179 metrové ráně, která se mi povedla, taková se dává jednou za život a já jsem ji dal zrovna na jamce, kde byly asi jedny z nejkrásnějších hodinek na světě,“ říká Tintěra, mimo jiné vítěz letošního prvního turnaje série Czech PGA Tour. Euforie, jakou po téhle ráně zažíval, se prý nedá popsat. „To je výbuch emocí, myslel jsem, že každou chvíli omdlím. Vlastně jsem netušil, co mám dělat dál a byl jsem trochu nervózní, že mám pokračovat v hraní golfu. Naštěstí jsem si to v hlavě uspořádal a snažil jsem se nad úspěchem moc nepřemýšlet. Můj spoluhráč mě taky zklidňoval a říkal mi, ať to vydržím a slavím až po skončení turnaje, což bylo druhý den.“ Slavit bude Lukáš doma v Karlových Varech. Ještě před vyhlášením výsledků turnaje a předáním cen už se viděl doma na gauči u televize, kde rád relaxuje. „Je to čtvrtý turnaj v kuse a šestnáctý den na hřišti, potřebuju si dát alespoň týden pauzu,“ plánoval. Jednou z cen, které dostal za nejlepšího českého hráče turnaje (skončil na 46. příčce), bylo ovšem zajištění účasti na dalším významném turnaji v Rakousku, který proběhne již příští týden. Změna plánu mu v tomto případě vůbec nevadila. „Jsem šťastný, málem bych brečel,“ neskrýval Lukáš dojetí při přebírání další pro něj vzácné ceny.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.