Sociální sítě
Nahoru

Dovolená v Čechách dnes patří k dobrému tónu

Barvy jezera v zapadajícím slunci si vychutnáte nejlépe ve vířivce na terase vašeho apartmá, se sklenkou dobře vychlazeného sektu. Naopak pro pohled na jezero zahalené v ranním oparu můžete sjet vlastním výtahem do restaurace a jedinečný výhled si dopřát spolu s výtečnou snídaní. O program, třeba i na delší dobu, se přitom obávat nemusíte. Hotel Port u Máchova jezera nabízí zážitky ve všech podobách od adrenalinových až po vyloženě relaxační. A budete možná překvapeni, jak často na Vás v tomto nedávno znovuotevřeném hotelu dýchne tu středomořská, tu prvorepubliková atmosféra, kterou vždy doprovází nevtíravá ale pozorná péče místního personálu. Hotel pochází ze třicátých let minulého století, postaven byl ve funkcionalistickém stylu a ten je pro něj typický i po rekonstrukci a dostavbě v roce 2012. Pokud máte zájem o design, jistě v hotelu najdete celou řadu původních detailů včetně schodišť a zábradlí, která jsou citlivě snoubena s moderními prvky. Genius locci výjimečného místa tu na Vás dýchne na každém kroku. K tomu přičtěte dnes již téměř zapomenutou romantiku celého Máchova kraje a získáte nevyčerpatelnou studnici aktivit pro rodinnou dovolenou, které máte z hotelu Port opravdu na dosah. Za zážitky, hrady, zámky, sportem, kulturou a poznáním můžete přitom vyrážet jak pěšky, tak ideálně na kolech, které si v hotelu můžete zapůjčit třeba i s piknikovým košem a tipy z hotelové recepce na zajímavá místa.

A nebo nemusíte hotelový areál opouštět vůbec a přesto se budete dobře bavit. Přímořskou atmosféru umocňuje umístění hotelu přímo na břeh jezera, s vlastní písečnou pláží a přístavním molem, u kterého pravidelně přistávají dvě ze čtyř místních výletních lodí. Přímo od hotelu tak lze vyrážet na jezero, jehož hladinu však můžete brázdit i sami, třeba na jachtě “Pirát”, kterou si můžete pronajmout stejně jednoduše jako zdarma zapůjčit katamarán, veslici či šlapadlo. Fit&Fun pro celou rodinu: Ať při sportu nebo při relaxaci, vždy budete mít klid a pohodu v uzavřeném hotelovém lesoparku o rozloze 3,5 ha. Zde najdete tenisový kurt, minigolf, hřiště na plážový volejbal, badminton, petanque, ruské kuželky, ale také venkovní vyhřívaný bazén. Na letošní léto připravil hotel řadu Fit&Fun programů, které udrží v kondici celou Vaši rodinu a k tomu se budete ještě dobře bavit a to každý den. V případě nepřízně počasí se také nudit nebudete, sportovat lze i uvnitř hotelu. K dispozici jsou 2 bowlingové dráhy, badminton, stolní tenis, protáhnout tělo lze i v malém fitness. Téměr neomezeně pak můžete relaxovat v hotelovém wellness centru s vnitřním bazénem s protiproudem, vířivkou, parní kabinou a saunou. Na výběr je celá řada masáží. K dobré relaxaci a pohodě neodmyslitelně patří také kulinářské zážitky. A ani o ně není určitě v Portu nouze. Hotel se snaží využívat osvědčené místní či regionální dodavatele surovin a vězte, že je to na výsledcích jeho kuchařského týmu opravdu znát. Kulinářský zážitek je vždy vhodné doplnit o skvělá vína, která se budou snoubit s místními pochoutkami. Vybírat můžete nejen z moravských či zahraničních, ale i z regionálních vín z Mělnické vinařské podoblasti. Ještě jste zde nebyli? Zkuste letos znovuobjevit kouzlo Máchova kraje a jedinečný genius locci hotelu Port.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.