Sociální sítě
Nahoru

Budou Union Glashütte dostupné i v Čechách?

Podle posledních informací to vypadá, že se do České republiky začnou konečně dovážet hodinky německé značky Union Glashütte. Tento víkend byly totiž oficiálně prezentovány v rámci soukromé expozice společnosti Design Trade ve Velkých Bílovicích, přičemž jejich oficiální distribuce však nebyla zatím potvrzena. Hodinky by tak doplnily portfolio distributora starajícího se o značky Certina, Wenger, Alfex nebo Boccia. O prodejních místech však zatím nebyla řeč, jasné však je, že bude striktně selektivní. Union Glashütte má totiž velmi limitovanou produkci hodinek a vysoká exkluzivita značky ji předurčuje pouze do vybraných obchodů a butiků. Pro svou originalitu a neotřelost byl ostře sledovaným produktem masivní Averin Chronograph Moonphase Small Second. Ten byl, ostatně stejně jako celá produkce značky, doposud k dostání pouze na Německém, Rakouském a Švýcarském trhu, u nás by však rozhodně úspěch sklízel a to vzhledem k velké oblibě masivních hodinek. Tyto disponují maskulinním ocelovým pouzdrem o hraně 42,5 mm a s úctyhodnou výškou 15,65 mm. Náležet tak mají rozhodně na velké silné zápěstí. Na první pohled potěší hned několika praktickými komplikacemi, o jejichž funkčnost se stará automatický strojek U7751, který vychází ze základů Valjoux, ale s několika úpravami. Ta patrná na první pohled je využití trojramenné centrální ručky pro zobrazení data, které je nově ve výseči v pravé části číselníku. Každé rameno je totiž jinak dlouhé a tak lze odečítat velmi snadno hodnoty. Zbytek plochy dále dotváří zobrazení dne, jména měsíce a měsíčních fází, přičemž navíc nechybí čtyřiadvacetihodinový ukazatel a samozřejmě chronograf. Černo, bílo, červený chronograf byl uvedený původně už před pěti lety, jeho obliba však zapříčinila, že stále drží čestné místo v kolekci. Jeho cena se pohybuje pod hranicí 90 000 Kč, přičemž přesné ceny budou ujasněny v případě, že se značka do Čech opravdu začne oficiálně dovážet. O tom budeme samozřejmě informovat v následujících týdnech.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.